Fröberg dominant mot VIF Akademi

Skillnaden mellan Vimmerby Akademi och Ankarsrum när de sistnämnda vann division sex-premiären stavas Christoffer Fröberg. Han var inblandad i allt när Ankarsrum vann med 3–1.

Christoffer Fröberg var hela tiden steget före sina motståndare när Ankarsrum vann premiären med 3–1.

Fotboll2019-04-22 21:00

Huvudpersonen själv håller med.

– Ja, det skulle jag vilja påstå.

Vad innebär då "allt" i det här fallet? Jo, häng med nu.

Hemmalaget inledde bäst och tog också ledningen efter cirka 25 minuter sedan en frispark från Theo Eklund seglat hela vägen in i mål. Man tryckte också på för fler mål framåt men istället klev Fröberg in i handlingarna. Först utnyttjade han ett mindre bra ingripande från hemmamålvakten Petter Gustafsson (vi återkommer till honom strax) och satte kvitteringen för att sex minuter senare skicka in målet som betydde bortaledning. En ledning Ankarsrum sedan aldrig släppte.

– Vi är bra grundtränade. Alla som är med i truppen idag tränar regelbundet. Ja, förutom jag själv då. Jag är med ett pass i veckan, det är vad jag hinner, säger matchhjälten Fröberg.

Men han var inte riktigt klar där. I den andra halvleken skulle han fortsätta ha stor påverkan i matchbilden. I en tuff duell med målvakt Gustafsson gick båda omkull. Gustafsson fick gult kort och var inte särskilt glad över det. Några minuter senare skriker Gustafsson några mindre väl valda ord mot Fröberg varpå han visas ut. In i Vimmerbykassen klev Oliver Johansson. Ankarsrum utnyttjade spelövertaget och ett inlägg nådde Fröbergs panna och var på väg in i mål – då kommer en hand upp och stoppar bollen. Den handen tillhörde Johan Carlsson, Vimmerbys mittback som därmed hade spelat klart. Den efterföljande straffen sattes av Jesper Skälhammar.

– Lite surt att jag inte fick sätta det tredje, jag hade några mindre bra försök efteråt också, ler Fröberg som förmodligen gladdes tillräckligt åt lagets smakstart på seriespelet.

Matchfakta

Målen: 1–0 (24) Theo Eklund, 1–1 (36) Christoffer Fröberg, 1–2 (42) Christoffer Fröberg, 1–3 (74) Jesper Skälhammar (straff)

Utvisningar: Petter Gustavsson (60), Johan Carlsson (73)