Frödinge släppte in 14 mål

Frödinge/Brantestads damer hade som väntat inte mycket att säga till om i bortamatchen mot topplaget Kenty. Till slut det väldigt stora siffror. Kenty vann med 14-0.

FBSK fick storstryk borta mot Kenty med hela 14-0.

Fotboll2019-08-24 20:40

– Jag tycker egentligen inte om att avdramatisera det hela, men det är alldeles för stora siffror. Men Kenty är ju fantastistiskt duktiga, men vi åkte också dit med ett väldigt ungt lag, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Kenty satte full fart från början och redan i paus stod det 8-0 till östgötalaget.

– Vi sliter enormt hårt, men det blir mycket en mot en-lägen, och då orkade vi inter riktigt stå emot. Det är tråkigt med stora siffror, men det är bara att försöka att glömma och gå vidare. Det kommer viktigare matcher för oss. Sedan måste jag säga att jag tycker att Kenty är vassare än både Eksjö och Smedby, det är ett jämnt lag som är väldigt vassa offensivt, säger Robin Blomberg.

Inför matchen fick FBSK pussla lite i truppen, efter en del skador och några sena återbud.

– Vi had en hel del unga tjejer med, som också ställde upp med kort varsel. Efter förutsättningarna så tyckte jag ändå att vi slet på bra, säger Robin Blomberg.

Frödinges chanser i matchen var lätträknade, men den bästa perioden var i upptakten av andra halvlek.

– Vi justerade lite i paus och bytte till en uppställningen med 4-5-1, och våra första 20 minuter i andra halvlek är vår bästa del i matchen. Då låg vi rätt och fick stopp på dem, men sedan tröt orken i slutet, säger Robin Blomberg.

Blomberg ville lyfta fram Tindra Pettersson och Amanda Sundberg som lagets bästa spelare i matchen.