Frustration i VSGF-lägret efter derbyt

Under tisdagen återupptogs matchen mellan Virserum och Åseda och man spelade klart de tre avslutande minuterna i den första perioden och de två resterande perioderna. Det slutade med Åseda-seger.

VSGF föll mot Åseda på bortaplan. Men Tomas Larsson, tränare i VSGF, var väldigt frustrerad efter matchen.

VSGF föll mot Åseda på bortaplan. Men Tomas Larsson, tränare i VSGF, var väldigt frustrerad efter matchen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-21 21:35

För drygt en vecka sedan skulle Virserums SGF möta Åseda IF i Alltrean. Men sexton minuter in i matchen fick allt avbrytas på grund av för dålig is i Åsedas ishall. Då var ställningen 1–0 till hemmalaget Åseda. Matchen spelades klart under tisdagkvällen.

Och det slutade med en tung förlust för VSGF med 7–2, men mycket av efterspelet handlade om alla utvisningar VSGF fick. Totalt hade man 36 utvisningsminuter och ett matchstraff på de drygt två perioderna som spelades.
– Det är som alltid mot Åseda och man är frustrerad efteråt. Det är filmningar och förstärkningar från deras sida. När de får en tackling så ligger de kvar och sedan så spelar de ändå vidare direkt efteråt. Samtidigt är det upp till oss att behålla disciplinen eftersom vi vet hur de håller på, säger VSGF-tränaren Tomas Larsson efter matchen. 

VSGF kvitterade till 1–1 i mitten på den andra perioden genom Karl Torstensson men Åseda återtog ledningen mot slutet av densamma. Sedan rann det iväg i den sista perioden och Åseda gick upp till en 7–1-ledning. Markus Jardebrink reducerade med två minuter kvar.
– Vi blir väldigt trötta när vi får spela så mycket boxplay och det utnyttjar Åseda bra. De är ju ett bra hockeylag, men det är onödigt att det ska få rinna iväg så mycket, menar Tomas Larsson.
– Vi gör en riktigt bra andraperiod men oturen grinar emot oss. 

Larsson berömde Philip Elander för sin insats i Virserum.

Tomas Larsson, tränare i VSGF.
Tomas Larsson, tränare i VSGF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!