Det blir inget kommunmästerskap i futsal

Nu har Södra Vi IF fattat sitt beslut om KM i futsal. Beskedet? Det ställs in. "Läget med smittspridningen och att flera klubbar var tveksamma till spel avgjorde", säger Mats Krantz i SVIF.

Det blir inget KM i futsal 2022.

Det blir inget KM i futsal 2022.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2022-02-03 11:05

Det spelade ingen roll att alla restriktioner slopas 9 februari. Det blir ändå inget KM i futsal, den 13 februari. Turneringen var tänkt att spelas i början av januari, men flyttades då fram. Reservdatumet var satt till den 13 februari. Men nä. Den populära publikfesten blir inte av. 

Så här skriver arrangörsklubben Södra Vi IF i ett pressmeddelande nu på torsdagsmorgonen: 

"Det blir inget kommunmästerskap i futsal söndagen den 13 februari. Södra Vi IF:s sportgrupp fattade beslutet på onsdagskvällen och regeringen och Folkhälsomyndigheten kom med besked om att slopa majoriteten av restriktionerna från och med den 9 februari.

Även om restriktionerna tas bort är risken för smittspridning stor då väldigt många är coronasmittade av den nya, aggressiva virusvarianten omikron.

Många av lokala fotbollslagen är mitt uppe i försäsongsträningen på konstgräs och har fokus på träningsmatcherna som drar igång inom kort. KM i futsal ligger därmed fel för de lokala fotbollslagen som inte tränar inomhus i lika stor utsträckning längre.

Det är dessutom många saker som ska ordnas och mycket att planera inför en eventuell cup och vi känner inte att vi hinner bli klara med det.

Det är ett tufft och svårt beslut som vi har fattat och det är givetvis inget roligt beslut att ta. Vi har vänt och vridit på många saker och kommit fram till att vi ställer in årets cup och tar sikte på KM i januari 2023". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!