Drömfinalen – succé för andrahandsfavoriten: "Skönt"

Succé. På annat sätt kan vi inte beskriva första upplagan av KM-turneringen i futsal. Men det blev ett oväntat slut. Kisa BK fick förhandsfavoriten Rimforsa på fall i finalen. "Vi blev bättre och bättre", säger några jublande KBK-spelare efteråt.

Glädje. Kisa BK vann KM i futsal.

Glädje. Kisa BK vann KM i futsal.

Foto: Torbjörn Allvin

Futsal2023-12-30 20:00

De var storfavoriter. Men, nä. Utgången blev inte som vare sig de eller de flesta andra hade väntat sig. Rimforsa IF fick som sagt däng i drömfinalen mot Kisa BK. Och detta efter en rysare av format. 

Efter 1–1 vid full tid gick matchen till förlängning. Där var Kisa starkast – och det var faktiskt ganska väntat att det blev finalens främste spelare, Munir Omar Farazj, som frälste sitt lag. 

– Det var jätteskönt att vi vann, men jag tycker inte att jag var så bra, säger han med ett stort, stort leende när den största segeryran har lagt sig. 

Va, tyckte du inte...?

– Nej, eller jo...det gick väl ganska bra.

undefined
Munir Omar Farazj avgjorde turneringen med sitt 2-1-mål.

Det var en underdrift. Tillsammans med Yasin Aden var de planens bästa aktörer när allt skulle avgöras. Både under ordinarie tid och i förlängningen. I spel tre mot tre vände KBK snabbt på spelet. Omar Farazj och Aden kom i en attack, två mot en. Omar Farazj prickade stolpen innan han slog in sin egen retur. 

Sekunden senare utbröt segervrålet. Kisa vann hela turneringen.

På vägen fram till finalen hade annars KBK blandat och gett. Visst, de vann sina matcher, men inte utan problem. Som i semifinalen, där Hägerstad var ytterst nära att vinna. HIF hade ett jätteläge och helt öppet mål att avgöra med 20 sekunder kvar att spela. Istället vände Kisa på spelet och Muad Muhiyadin prickade in 2–1. 

Vad tänkte du innan du sköt?

– Ja, vad tänkte jag? Att jag skulle missa, haha. Men som tur var så gick den in. Det var så roligt att göra målet och att vi vann, sa matchvinnaren. 

Rimforsa hade i sin tur imponerat rejält på vägen till final. Med ett underhållande, kreativt och rörligt spel var de klart bättre än sina motståndare. Det var inte många som trodde att Kisa skulle kunna rubba RIF, som verkade ostoppbara. 

Men...i finalen nådde de inte samma höjd som i tidigare matcher.

undefined
Kvitterat. Daniel Rambin har här precis gjort 1-1 i finalen.

– Jag tycker att vi gjorde det riktigt bra fram till finalen, men tyvärr förlorade vi fel match, säger RIF-tränaren Mats Andersson.

I semifinalen möttes för övrigt Rimforsa A och Rimforsa B. Det blev en enkel historia för A-laget, som vann klart. Precis som de gjorde när lagen möttes i gruppspelet. 

När allt skulle avgöras gick de dock bet. Kisa vann efter en superrysare. Men det där vet ni redan. 

Cup-generalen Mikael Philipsson var kanske inte helt belåten med finalresultatet, inbiten Rimforsait som han är, däremot var han nöjd med turneringen i stort. 

– Allting har flutit på bra, det var mycket folk som var och tittade och jag tycker det var många bra matcher. 

En av cupens allra bästa spelare, Kisas Kevin Gaines, njöt däremot fullt ut. Såklart. 

– Jag hade tänkt vänta med bärsen till nyårsafton, men jag får nog ta en ikväll också, sa han med ett stort skratt efteråt.  

Målskyttar

Kisa BK: Kevin Gaines 6, Hannes Blomberg 2, Munir Omar Farazj 2, Muad Muhiyadin, Yasin Aden, Mursal Muuse Mohammud, Sayid Avdaylan, Mohammed Jelal.

Rimforsa A: Daniel Rambin 6, Harun Ali 4, Adam Strangnefelt 3, David Lund 3, Sam Lenneman Söderberg 3, Khalid Adan Haji 2, Noel Jackeltoft.

Hägerstad: Arvid Borell 3, Marcus Jansson 2, Mustafa Kadricic, Robert Olsson, Thomas Nord.

Rimforsa B: Mohammed Ali 4, Daniel Karlsson 3, Maslah Muhiyadin.

Slätmon: Kristoffer Sjöqvist 3, Oscar Ljung, Jesper Wahlström.

Horn/Hycklinge: Marcus Oskarsson Johansson, Filip Halvarsson.

undefined
Glädje. Här har precis Muad Muhiyadin gjort 2-1 för Kisa i semifinalen och skickat laget till final.
Matcherna

Gruppspelet: Kisa-Horn: 2–0, Rimforsa A-Hägerstad: 3–1, Rimforsa B-Slätmon: 1–0, Kisa-Hägerstad 2–0, Rimforsa B-Horn: 2–0, Rimforsa A-Slätmon: 3–1, Kisa-Rimforsa B: 3–2, Hägerstad-Slätmon: 3–1, Rimforsa A-Horn: 3–0, Kisa-Slätmon: 4–0, Rimforsa A-Rimforsa B: 6–0, Horn-Hägerstad: 1–1, Rimforsa A-Kisa: 1–0, Slätmon-Horn: 3–1, Hägerstad-Rimforsa B: 2–1. 

Semifinaler: Rimforsa A-Rimforsa B: 5–2, Kisa-Hägerstad: 2–1.

Final: Kisa-Rimforsa A: 2–1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!