Inte bara KM som gäller – i helgen spelas streetfotboll

KM i futsal är en av riktig godbit för många sportälskare i trakten. Det finns en turnering som också spelas kring juletider i Vimmerby, som kanske går lite under radarn. "Vi körde igång redan 2010", säger cupgeneralen Momme Al-Inizi.

Cupfixaren Momme Al-Inizi är laddar inför den hektiska futsalturneringen.

Cupfixaren Momme Al-Inizi är laddar inför den hektiska futsalturneringen.

Foto: Arkiv

Futsal2022-12-09 12:00

Åtta lag – och spelare från många olika orter, som bland annat Kalmar, Växjö, Vetlanda och Linköping. 

I helgens möts de och träffas i futsalturneringen i Vimmerby. Många av dem är riktiga lirare. I cupen som avgjordes i februari bestod vinnarlaget av idel fotbollsprofiler från trakten. Däribland flera skickliga spelare i Vimmerby IF, som Ilhan Jejna, Ahmed Tarabeih, Selatin Shaljani, Belmin Hrustic och Haris Dreco. 

Om laget är givna favoriter nu på lördag?

Icke. Inte enligt Momme Al-Inizi, cupfixaren som själv dömer samtliga matcher – och som styr och donar med allt möjligt. 

– Nä, mitt tips är att ett lag från ATG Kalmar tar hem det. De brukar vara riktigt vassa, säger han. 

undefined
Många skickliga lirare är med i futsalturneringen i Vimmerby. Här är en bild från ett av lagen i cupen som spelades tidigt i år.

Han startade cupen 2010 och frånsett ett tre års långt uppehåll under coronapandemin har han kört på.

Vad driver dig?

– Dels älskar jag ju fotboll, dels är det ett sätt för ungdomar att ha något roligt att göra och hålla dem borta från annat som inte är så bra. Det är också ett roligt sätt för kompisgäng att träffas på. 

Många matcher ska spelas under lördagskvällen, fram till ungefär midnatt. Lagen är indelade i två grupper, där de bästa går till semifinal för att sedan avslutas med en final. 

Det återstår att se om Al-Inizi får rätt när det handlar om vilket lag som får höja vinnarbucklan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!