Slutgiltiga beslutet om KM tas i veckan

KM eller inte? Den populära futsalturneringen har redan blivit inställd en gång. Då sattes söndagen den 13 februari upp som ett reservdatum. "Vi ska ta beslut i mitten av den här veckan om det blir av eller inte", säger eldsjälen Mats Krantz.

Kommunmästerskapet i futsal kan blir av söndag den 13:e februari. Beslut tas senare i veckan.

Kommunmästerskapet i futsal kan blir av söndag den 13:e februari. Beslut tas senare i veckan.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2022-02-01 16:42

Kommunmästerskapen skulle ha avgjorts traditionsenligt den 8:e januari. På grund av skärpta restriktioner fick arrangemanget ställas in för andra året i följd. Södra Vi IF hade ändå hopp om att kunna genomföra turneringen i ett senare skede och bokade därför Idrottshallen i Vimmerby söndag den 13:e februari.

Med mindre än två veckor dit börjar det bli hög tid att ta ett nytt beslut.

– Vi hade ett möte om detta i måndags. Då hade vi svårt att tolka vilka restriktioner som kommer att gälla då. De nuvarande kan bli kvar i två veckor till eller så kan de lättas den 9:e februari.

Finns det fler faktorer som påverkar beslutet?

– Vi måste stämma av med alla sju klubbar om de fortfarande är intresserade av att spela. Försäsongen är ganska långt gången för många lag, som snart ska börja spela träningsmatcher. Då kan det kännas fel att spela futsal.

Vimmerby IF:s tränare Patrik Gunnarsson håller med om att ett KM i februari inte skulle vara helt optimalt.

– Det ligger på is för oss som läget är nu. Därför har vi inte tränat någon futsal på sistone. Jag vet att många spelare i truppen tycker att det är jätteroligt att spela KM, men vi har inte diskuterat om vi ska vara med om det blir av, säger han.

Peter Magnusson som tränar Storebro IF ser turneringen som en höjdpunkt under säsongen.

– Vi avvaktar med att ta ställning tills frågan kommer, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!