Lundin om Tunas chanser: "Vara med och slåss om det"

Han har varit med och vunnit turneringen en gång tidigare. Då med Vimmerby IF. Kan Johan Lundin upprepa bedriften, i sitt nya lag IFK Tuna? "Jag tycker absolut att vi ska vara med och slåss om det", säger den rutinerade backen.

Johan Lundin var med och vann KM med Vimmerby IF 2014.

Johan Lundin var med och vann KM med Vimmerby IF 2014.

Foto: Arkiv

Futsal2023-01-06 20:00

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när det blev klart att Johan Lundin lämnade Västerviks FF för IFK Tuna och spel i division 5.

Nu väntar ett hyperintressant kommunmästerskap i futsal. Där är Lundin en del av IFK-truppen.

– Det var inte helt säkert att jag skulle vara med. Inomhusfotboll brukar inte riktigt vara min grej och jag har ofta prioriterat bort det... Jag är inte världens mest tekniska spelare, säger han och skrattar.

Den rutinerade backen har faktiskt varit med och vunnit KM en gång. Det var 2014, då Vimmerby IF gick hela vägen.

– Jag har varit med några gånger, men bara vunnit en gång. Jag var bland annat med ett år när vi förlorade mot Rumskulla i finalen, berättar Lundin.

Nu ser han fram emot lördagens spektakel och hoppas att hans Tuna kan gå långt.

– Vi har några riktigt duktiga spelare, så som bröderna Carlsson (Anton och Martin), Gustavo (Borges) och "VG" (Victor Gustavsson). Jag skulle inte säga att vi är favoriter, men chansen finns. Jag tycker absolut att vi ska vara med och slåss om det.

Vilka ser du som favoriter?

– Vimmerby och Gullringen bör ha stora chanser. Många snackar också om Södra Vi men jag har dålig koll på deras lag. Sen kan allt hända.

Senast Tuna vann KM var 2018. Johan Lundin blir en viktig kugge om klubben ska upprepa den bedriften i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!