Listan: De är tuffast och jobbigast att möta

Bra futsalspelare kännetecknas ofta av teknisk skicklighet, bolltrygghet och snabbhet. Men det är inte hela sanningen. Vi har tittat på vilka spelare vi tycker kanske är nyttigast för sina lag och tuffa att möta.

Ted Åström Åberg, är en av traktens bästa och nyttigaste spelare, både i inomhusfotboll och utomhus.

Ted Åström Åberg, är en av traktens bästa och nyttigaste spelare, både i inomhusfotboll och utomhus.

Foto: Roelof Stroetinga

Futsal2020-01-03 17:55

Vi har kikat på vilka vi anser vara hårdast, nyttigast och jobbigast att möta för motståndarna. Många av dem vi valt kombinerar det även med andra egenskaper. Här är vår lista, där en spelare från varje lag i lördagens KM finns med. 

1) Daniel "Bränna" Gustafsson, Djursdala SK.

Kommentar: I bra form, ett fysiskt "monster" att möta. Är stenhård i kroppen och  grym i luftrummet. När han går in i dueller, går han nästan alltid ur den som vinnare. Viker inte en tum och har dessutom fina fötter och ett hårt skott. 

2) Ted Åström Åberg, Gullringens GoIF

Kommentar: I princip jämnt skägg med "Bränna" i fråga om hårdhet, attityd i närkamper och vinnarskalle i dueller. Hade lika gärna kunnat vara etta på vår lista. Många är de spelare som har erfarenhet av att det gör ont att möta "terriern" Ted Åström Åberg på planen. Är dessutom med sin oerhörda snabbhet mycket svår att möta. 

3) Joakim Ivarsson, Storebro IF

Kommentar: Kom in sent i SIF-truppen. Spelar väldigt sparsamt nu för tiden, men Jocke är alltid nyttig för sitt lag när han väl är med. Besitter en enorm rutin och går in gärna täta närkamper med liv och lust. Oftast vinner han dem. 

4)  Rickard Thuresson, Vimmerby IF

Kommentar: En av turneringens främsta målskyttar genom alla tider. Och inte bara det. Ibland nästan helt omöjlig att ta bollen ifrån när han får passningar felvänd mot mål. Kombinerar sin fysiska styrka, med sin målfarlighet och förmåga att vrida och vända. 

5) Markus Stjernström, Frödinge/Brantestad SK

Kommentar: Här finns inget att tveka på. Stjernström ger alltid allt vad han har och verkar stortrivas när det är hett och laddat i matcherna. Är kvick, har en stark vinnarmentalitet och är löpstark. Lite lik Åström Åberg med sin aggressivitet. 

6) Magnus Pettersson, IFK Tuna

Kommentar: Ger aldrig upp. Intensiv i sitt spel och har en förmåga att komma in rätt i närkamper. Precis som många andra på vår lista har Pettersson snabba fötter. 

7) Filip Karlsson, Södra Vi IF

Kommentar: Kvick som få i både djupled och sidled. Följsam och har bra intensitet i sitt spel. Alltid mycket nyttig för sitt Södra Vi och svår att möta. 

8) Mujtaba Abdul Hakim, BK Boston

Kommentar: Stor och välväxt. Lever mycket på sin fysik och är svår att passera. Är vältränad och blir viktig i Bostons defensiv. 

Daniel Gustafsson, Djursdala, är en tuff herre att möta.
Daniel Gustafsson, Djursdala, är en tuff herre att möta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!