Totalt överlägsna! – Lojal imponerade enormt i KM

Pang, boom, swoop! Ut med bollen, behandla den väl och ha bra rörelse. SK Lojal imponerade enormt när de enkelt vann KM i futsal i Hultsfred. "Vad ska man säga...det här var bättre än väntat", sa tränaren Viktor Gimolli glatt efter vinsten.

Glädjescener. SK Lojal vann ICA Mathusets kommunmästerskap i futsal.

Glädjescener. SK Lojal vann ICA Mathusets kommunmästerskap i futsal.

Foto: Torbjörn Allvin

Futsal2024-01-27 18:39

Två överlägsna vinnare.

Så kan vi snabbt sammanfatta KM-turneringen i Hagadal i lördags. På herrsidan gjorde favorittippade SK Lojal lite som man ville när de visade upp hela registret vad som utgör ett bra futsallag. På damsidan tog Hultsfreds FK hem cupen lika behändigt i dubbelmötet mot Rosenfors IK.

Det tog bara några minuter innan man förstod vartåt det här skulle sluta. Lojal inledde turneringen storstilat och fortsatte på samma vis rakt igenom. Det här var kort och gott en högklassig prestation av ett helt lag med supertekniska begåvningar, som i princip gjorde allt rätt. 

– Jag visste att vi var ganska bra innan, men så här bra...? Nej. 

Tränare Gimolli hade all anledning att hylla sitt lag efter tre solklara vinster i gruppspelet, en lika klar triumf i semifinalen, kryddat med en stark insats i finalen mot arrangörsklubben Hultsfreds FK. 

Du kanske såg vår livesändning eller vår betygsättning efter cupen. Där framgår med all tydlighet Venagängets dominans. 

undefined
Hultsfreds damer var klassen bättre än Rosenfors när lagen gjorde upp i KM.

De andra tre lagen hade helt enkelt inte en suck, trots att de försökte efter bästa förmåga. Frågan man ställde sig var vilket av HFK, Järnforsen eller Målilla som skulle knipa finalplatsen? Just den kampen blev desto tuffare, mellan framför allt de två förstnämnda klubbarna. Det blev Hultsfred, som vann en tajt och spännande semifinal mot JAIK, som avgjordes först efter straffsparkar. Att de sedan inte kunde matcha Lojal i finalen var inte väntat. De var klasser bättre, precis som de var i varenda match i turneringen. 

Finalen blev ändå och som sig bör den mest jämna kampen för slutsegrarna. De vann "bara" med 4–1 efter två mål av Jetmir Shehi och ett vardera av Kushtrim Krasniqi och Mahmoud Al Hassan. Efter segerjublet samlades laget och lyfte pokalen, där klubbikonen Björn Jonsson var märkbart rörd när han hyllades lite extra av spelarna i laget. 

undefined
Mohammed Qasem blev cupens bäste målgörare med sju mål.

På damsidan gjorde Hultsfreds FK och Rosenfors IK upp om titeln, bäst i kommunen. Det blev en ganska så ensidig historia, där HFK var ett par nivåer bättre och starkare än RIK. Ett Rosenfors som hade svårt att etablera längre anfall på offensiv planhalva. Hultsfred vann den första matchen med 2–0 efter dubbla fullträffar av pigga och initiativrika Elsa Nilsson. Hon fyllde med ytterligare ett mål när HFK vann med 4–0 i det andra mötet, där Caroline Phalén satte tre. De här båda stack också ut och var klart bäst i det här dubbelmötet mellan lagen. 

Matcherna

Gruppspel:
Järnforsen-Hultsfred: 3–1
Lojal-Målilla: 6–0
Lojal-Hultsfred: 7–1
Järnforsen-Målilla: 2–1
Hultsfred-Målilla: 4–3
Lojal-Järnforsen: 5–1

Semifinaler:
Hultsfred-Järnforsen: 5–4 efter straffar
Lojal-Målilla: 7–2

Final:
Lojal-Hultsfred: 4–1

Damer:
Hultsfred-Rosenfors: 6–0
Målskyttar: Elsa Nilsson 3, Caroline Phalén 3. 

Målskyttar

SK Lojal: Mohammed Qasem 7, Kushtrim Krasniqi 4, Ayman Abualhala 3, Vladimir Radak 3, Jetmir Shehi 3, Deart Agushi 3, Mahmoud Al Hassan 3, Antom Selimi, Gzim Gelici.

Hultsfreds FK: Yassin Jalil Kader 6, Farouk Alaloush 4, Adam Kennmark, Enock Jörgensen. 

Järnforsens AIK: Haben Menghisteab Teklemichel 3, Ismet Sirin 3, Tom Frödeberg 2, Rikard Arvidsson, Amar Selimovic.

Målilla GoIF: Filip Lagergren 2, Kevin Frööjd, Marcus Jansson, Lukaz Gilpin, Devin Jansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!