Inget KM i futsal under trettonhelgen

KM i futsal är för många en av årets höjdpunkter idrottsmässigt. Nu kommer beskedet att det inte blir något spel i Vimmerby på det planerade datumet i början av januari. Men, det är inte kört ändå...

Futsal i KM spelas inte som planerat 8 januari.

Futsal i KM spelas inte som planerat 8 januari.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2021-12-23 09:35

För andra året i följd tvingas Södra Vi IF ställa in den årligt återkommande futsalturneringen Sparbankscupen (KM i futsal), som skulle ha spelats i Vimmerby idrottshall lördagen den 8 januari. Det framgår på klubbens facebooksida. 

Förklaringen är den rådande pandemin och att regeringen och Folkhälsomyndighetens kommit med nya allmänna råd och rekommendationer som bland annat handlar om en avrådan från att bedriva cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Det är bara sittande gäster som tillåts vid offentliga tillställningar om det är fler än 20 personer och vid tillställningar med fler än 500 gäster eller deltagare krävs vaccinationsbevis samt avstånd mellan sällskapen och en maxstorlek på åtta personer per sällskap.

Avrådan ska gälla till åtminstone 16 januari och KM i futsal kan inte genomföras under rådande omständigheter.

– Det känns både tungt och ledsamt, men de råd vi får nu är att det inte går att genomföra kommunmästerskapet i futsal. Vi hade verkligen sett fram emot att genomföra den populära futsalfesten men det är bara att gilla läget och rätta in sig i ledet, säger Ossian Mathiasson i SVIF:s sportgrupp.

Södra Vi IF har undersökt om det finns tider för att kunna genomföra KM i futsal längre fram. Det datum som är aktuellt är söndagen den 13 februari. Om det inte kommer besked om förlängda restriktioner är planen att genomföra cupen då. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!