Regerande mästarna siktar högt i KM

IFK Tuna är regerande kommunmästare i futsal. På lördag är laget ute efter att försvara sin titel.

Oskar Eriksson och Gustavo Borges är nyckelspelare i IFK Tuna.

Oskar Eriksson och Gustavo Borges är nyckelspelare i IFK Tuna.

Foto: Roelof Stroetinga

Futsal2019-01-04 11:00

Oskar Eriksson är en av nyckelspelarna i IFK Tuna i årets turnering, och han hoppas att Tuna blandar sig i segerstriden även på lördag.

– Det är alltid tufft med KM. Jag tycker att det finns många bra lag som kan ta hem det. Men vi har minst lika bra lag som förra året, så jag tycker att det finns alla möjligheter att vi kan ta hem det även i år, säger Oskar Eriksson.

– Men det är så tufft, att det kan gå hur som helst. Det gäller att ha lite stolpe in och ha lite medstudst. Men det är klart att vi tror på det. Vi kommer att satsa på att gå så långt som möjligt, men det gäller att vara ödmjuk också, för vi vet om att detblir tufft, fortsätter han.

Fjolårets triumf för Tuna var klubbens första sedan 1982, då man vann den första upplagan av Sparbankscupen, som det också heter.

– Jag och Gustavo Borges fattade ju inte riktigt hur stort det var för alla Tunasupportrar förrän efteråt. Det var kul att få lite hejaklack också, när det var rätt mycket supportrar från Tuna under turneringen. Det var en häftig start på säsongen, synd att vi inte kunde förvalta det bättre utomhus sedan, säger Oskar Eriksson.

Ted är med

Oskar Eriksson tillhör spelarna som gillar att spela futsal. Tillsammans med nämnde Gustavo Borges och tvillingarna Martin och Anton Carlsson utgör han spetsspelarna i Tuna i futsal.

– Jag tycker det är kul, och spelade ganska mycket futsal under min uppväxt och tycker att man har fördel av att vara duktig i futsal. Och det är skönt att bryta av utomhusfotbollen med lite grand. Men vi har många duktiga spelare. Gustavo och tvillingarna Carlsson är starka pjäser. De är kvicka och kan göra sin gubbe på egen hand, säger Oskar Eriksson.

Att Tuna också fått in rutinerade Ted Åström Åberg i laget är heller ingen nackdel.

– Det är klart att han kommer att bli en jätteviktig spelare för oss med sin fysik och snabbhet. Han kommer att bidra med mycket till truppen, säger Oskar Eriksson.

Skulle man kunna säga att ni är favoriter på förhand?

– Det är lite jobbigt att stå som favorit, och jag gillar inte att höja oss själva så när det finns många lag. Men vi har ju minst lika bra lag som förra året, och jag tror inte att något lag räknar bort oss. Vi kommer bli farliga även i år, men det gäller att få mycket att stämma också, säger Oskar Eriksson.

I gruppen ställs Tuna mot Boston, Djursdala och Gullringen.

– Det är klart att vi satsar på att gå vidare. Vi och Gullringen får väl vara favoriter där. Men ett lag som Boston blir inte ofarliga, de är rätt unga och tekniska.

En sak saknas dock fortfarande i Tuna-truppen. Vem som kommer att vara huvudtränare under 2019. På lördag kommer laget att coachas av eldsjälarna och bröderna Staffan och Mattias Gustavsson.

Grupperna i KM 2019

Grupp A: IFK Tuna, BK Boston, Djursdala SK och Gullringens GoIF. Grupp B: Frödinge/Brantestad SK, Vimmerby IF, Storebro IF, Södra Vi IF

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!