VIF fick lyfta pokalen: "Inte så himla lätt att vinna"

Vimmerby IF är kommunmästare i futsal 2023. Detta efter en överkörning i finalen mot IFK Tuna. "Vi växte verkligen in i det", säger VIF:s kapten Rickard Thuresson när han summerar insatsen i turneringen.

Vimmerby IF tog hem kommunmästerskapet i futsal. Här ses det vinnande laget efter att de fått ta emot pokalen.

Vimmerby IF tog hem kommunmästerskapet i futsal. Här ses det vinnande laget efter att de fått ta emot pokalen.

Foto: Privat

Futsal2023-01-07 22:00

Vimmerby IF och IFK Tuna var två av förhandsfavoriterna inför lördagens kommunmästerskap i futsal, som spelades i en fullsatt Vimmerby idrottshall.

Lagen spelade 0–0 i grundserien – men i finalen var det en helt annan matchbild och ett helt annat resultat. Hela 5–0 till Vimmerby, efter tre snabba mål i inledningen av matchen. Rickard Thuresson inledde målskyttet och fick sedan se Anton Ljungberg klacka in tvåan, innan Ilhan Jejna satte trean.

– Vi pratade om att vi skulle gå ut och sätta lite högre press i finalen. Vi hade väl en förhoppning om att Tuna skulle vika ner sig, de har ju lite den mentaliteten historiskt. Så vår analys slog rätt så väl ut, säger Rickard Thuresson.

Han fortsätter:

– Det var viktigt att vi fick ett tidigt mål. Det blev lättare att rida på den vågen.

Men att det skulle bli hela 5–0... Det kanske ni inte hade väntat er?

– Nej, absolut. Sen är det tillfälligheter också, där många spelare är trötta och slitna efter en lång dag. Det är tur att bra grundträning ger vinst.

Karlo Goranci och Aziz Abdul Majed avslutade målkalaset. VIF tog därmed sin 15:e inteckning i KM och är fyra bakom Gullringens GoIF, som står på 19.

– Vår start på den här dagen var inte så bra, får man ju säga, haha. Även vår andra match var lite halvtaskig. 

Thuresson syftar till den överraskande 1–0-förlusten i VIF:s premiärmatch mot Djursdala. Därefter hade man stora problem med Frödinge/Brantestad. När klockan precis var på väg att ticka upp till 15 minuter och full tid, stod det fortfarande 0–0. Då fick VIF sin femte frispark i matchen, vilket innebar straff (10 meter). Den straffen satte Ilhan Jejna och gav VIF tre välbehövliga poäng.

undefined
VIF-kaptenen Rickard Thuresson klev fram i slutspelet och visade vägen för sitt lag.

Tuna, Gullringen, Vimmerby och överraskningen Djursdala SK tog sig till semi. Och båda matcherna där slutade 2–2 och avgjordes i "sudden death". Tuna vann med 3–2 mot DSK, medan VIF vände ett 0–2-underläge till seger med 3–2 mot Gullringen.

– Vi växte verkligen in i det. Visserligen hade vi lite problem i semifinalen också. Gullringen fick två tidiga mål, men vi lyckades ta oss tillbaka. I finalen var det sen inget snack.

Rickard Thuresson gjorde sina två första mål i turneringen mot Gullringen i semifinalen och klev fram i slutspelet.

– Jag brukar inte så göra mycket mål, haha. Jag passar mest fram, säger han.

Du har nog gjort flest mål i KM:s historia...?

– Jo, men jag har varit med länge också.

Vad säger du om din egna insats?

– Det blir alltid roligt när det gäller lite mer. Sen är man inne på sluttampen också och det är kul att spela såna här matcher. Det är väl därför "JC" (Johan Carlsson) var med i dag också. Suget kommer tillbaka när det närmar sig KM. Härligt att se mycket folk på läktarna också. 

För hans och lagets del var det här den bästa tänkbara starten man kunde få på fotbollsåret. Vimmerby vann som bekant division 4 förra säsongen och laddar för en säsong i "trean" som nykomlingar.

– Det är alltid kul att vinna. Men det är inte så himla lätt att komma hit och vinna, även om man på pappret har det bästa laget. Jag trodde Södra Vi skulle ha lite att säga till om men det blev en liten flopp där. 

Södra Vi IF sågs av många som en potentiell utmanare till titeln. För deras del blev det respass redan efter de sex inledande matcherna.

Fotnot: På www.vimmerbytidning.se kan ni se hela turneringen i repris!

Djursdala SK överraskade stort och var ytterst nära att ta sig till final.
Djursdala SK överraskade stort och var ytterst nära att ta sig till final.
KM-titlar genom tiderna

Gullringens GoIF: 19

Vimmerby IF: 15

Rumskulla GoIF: 2

IFK Tuna: 2

Storebro IF: 1

Frödinge/Brantestad SK: 1

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!