Så slutade finalen i KM i futsal

Inget av de favorittippade lagen IFK Tuna eller Vimmerby IF nådde finalen. Det blev istället en uppgörelse mellan Gullringen och Södra Vi, som båda imponerande i sina semifinaler. Det blev en jämn final, där Haris Dreco avgjorde för Gullringen sex sekunder före slutsignalen. "Jobbigt, tycker inte att det var riktigt rättvist", säger Södra Vi:s tränare Peter Magnusson.

Södra Vi och Gullringen möttes i en spännande final.

Södra Vi och Gullringen möttes i en spännande final.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2020-01-04 15:44

Vägen fram till semifinalspelet innehöll egentligen inga skrällar. Gullringen vann Grupp A, med Södra Vi som tvåa. I Grupp B var Vimmerby starkast och gick till semi före IFK Tuna. 

I den första semifinalen hade vi förväntat oss en jämn match mellan Gullringen och IFK Tuna. Så blev det inte alls. Gullringen kontrade sönder IFK och ledde med 5-0 innan Tuna kom in i matchen via två mål. Någon nerv blev det däremot aldrig, då gulsvart satte 6-2. En klar seger alltså. 

I den andra semifinalen var regerande mästarna favorittippat. Södra Vi ville dock annat. Efter en temposvag och tämligen chansfattig första del av matchen, kopplade Södra Vi greppet efter ett mål av Anton Brorsson. Framspelad av brorsan Martin. Kort därefter kom 2-0 av Adrian Mathiasson och 3-0 av Robin Hammar. 

Finalen blev en ganska händelsefattig historia, förutom inledningen. Södra Vi som jagade sin första KM-titel någonsin rivstartade och sköt i stolpen tre gånger om. 

– Synd att vi inte får in bollen i det läget. Vi hade tre skott i virket. Om vi gjort mål hade det kanske slutat annorlunda. Men, vi kunde inte bryta förbannelsen den här gången heller, säger Södra Vi:s tränare och syftar till att klubben aldrig vunnit KM. 

Med halvminuten kvar var Anton Brorsson nära att fixa 1-0 för Södra Vi, men Marcin Muszka räddade. Kort efteråt kom segermålet för Gullringen, då Erik Ståhlgren passade bakåt till en framrusande Haris Dreco. Han fick bra träff och bollen gick i mål, otagbart för Pontus Holm. 

– Så jäkla skönt. Jag var så trött. Ville inte ha en förlängning. Fick bra träff och det var en bra framspelning av Erik (Ståhlgren), säger Haris Dreco. 

Så här säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson:

– Klart jag är nöjd. Vi startar säsongen på bästa sätt. Målet var att vinna och även att vi skulle vara skadefria. Så blev det inte. Ted Åström Åberg skadade sig i finalen. 

– Som helhet gjorde vi det bra och gick vidare lätt till semin. Och där var vi bra, mot Tuna. Vi fick till en perfekt start och sedan rullade det på. Oerhört skönt. 

Om finalen?

– Seg final efter en lång dag. Inget skönspel och vi kom inte riktigt rätt. Det blev mycket kamp, men målet var snyggt. Känns otroligt bra nu, säger Ohlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!