Succé för lokala laget i cupen: "Vi spelade bra"

Rödsle Cup & Vimmerby IF. Det är i princip alltid en lyckad kombination. Så också 2023. VIF gjorde rent hus och tog återigen hem futsalturneringen i Oskarshamn. "Jätteroligt att vi lyckades vinna", säger Julia Rosin.

Vimmerbys vinnande lag: Kujtese Rexha, Greta Koponen, Patricia Pöder, Håkan Ericsson, Pierre Brorsson, Hanna Ericsson, Saga Stejdahl, Allis Nilsson.
Jessie Eriksson, Stina Kägu Bragsjö, Frida Pöder, Julia Rosin, Molly Levin och Nathalie Johansson.

Vimmerbys vinnande lag: Kujtese Rexha, Greta Koponen, Patricia Pöder, Håkan Ericsson, Pierre Brorsson, Hanna Ericsson, Saga Stejdahl, Allis Nilsson. Jessie Eriksson, Stina Kägu Bragsjö, Frida Pöder, Julia Rosin, Molly Levin och Nathalie Johansson.

Foto: Privat

Futsal2023-01-09 12:00

Det gick som på räls hela vägen. Nästan som det brukar alltså. Vimmerbys damer har vunnit Rödsle Cup åtskilliga gånger genom årens lopp. Nu skedde det igen – och det på ett övertygande sätt. 

– Jag tycker vi spelade riktigt bra och vi kom in i det mer och mer under turneringens gång, säger Julia Rosin, en av spelarna i guldlaget.

Något som tränaren Patricia Pöder instämmer i:

– Det var verkligen en bra insats. Det gick enligt plan och tjejerna är fantastiskt duktiga. 

Vimmerby gick som väntat relativt enkelt vidare från gruppspelet, där de ställdes mot Västervik, Team Södermöre och Kalmar Södra. I semifinalen väntade ett av två lag från Emmaboda som placerade sig topp-fyra av de 13 lagen som deltog. Här blev det en relativt klar seger med 4–1 för Vimmerby, där också speltiden var längre än under gruppspelet. 

I finalen var det dags för det andra Emmaboda-laget. Detta efter att de besegrat Tjust i sin semifinal. När allt var över stod Vimmerby som slutsegrare. Stina Kägu Bragsjö satte tonen när allt skulle avgöras, då hon via en vacker lobb satte 1–0 till de gulsvarta. Greta Koponen avgjorde finalen definitivt då hon gjorde 2–0 mellan målvaktens ben. 

– Det var ganska jämnt i finalen, men jag tycker ändå att vi vann rättvist. Emmboda var det bästa laget vi mötte i turneringen, menar Julia Rosin.

För henne var det första gången hon var med och vann turneringen: 

– Det känns jättekul och det var roligt att spela. 

Hur firade ni vinsten?

– Det var väl inget speciellt. Några stannade till och åt på någon restaurang efteråt. 

Många spelare i VIF-laget utmärkte sig, inte minst då kaptenen Nathalie Johansson. Hon blev vald till turneringens bästa spelare och gjorde också flest mål. 

Till OT sa hon följande: 

– Fantastiskt roligt! Kul att få avsluta Håkans (Ericsson) tränarjobb med en seger. Vi spelade metodiskt och gjorde det vi pratade om. De kom till några lägen, men vi satte våra. Det är små marginaler i en sådan här tajt match.

Utöver vinnarlaget var även Rosenfors, Frödinge och Vimmerby lag 2 med från den här trakten. Inget av dem gick vidare från gruppspelet. 

Målen gjordes av Nathalie Johansson 7, Frida Pöder 3, Stina Kägu Bragsö 2, Hanna Ericsson 2, Molly Levin, Julia Rosin och Greta Koponen. 

Vimmerby IF vann Rödsle Cup efter övertygande spel.
Vimmerby IF vann Rödsle Cup efter övertygande spel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!