Osäkerhet inför KM – igen: "Ingen idé att köra då"

Blir det något kommunmästerskap i futsal i början av januari? Det som såg så ljust ut har nu förvandlats till en stor osäkerhet. "Det är ingen idé att köra om vi bara får ta in 100 åskådare", säger Mats Krantz från arrangörsklubben Södra Vi IF.

Gullringens GoIF är regerande kommunmästare i futsal. Frågan är om det blir någon turnering i början av 2022...

Gullringens GoIF är regerande kommunmästare i futsal. Frågan är om det blir någon turnering i början av 2022...

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2021-12-04 13:00

I december förra året fick Södra Vi IF ta det mycket tunga beslutet att ställa in kommunmästerskapet i futsal 2021. Inför 2022 års upplaga blåste det betydligt mer positiva vindar och för en dryg månad sedan spikade man ett datum: 8 januari.

Men...nu har läget återigen förändrats. Coronapandemin har tagit fart igen och frågan är om den populära turneringen kan spelas i Vimmerby idrottshall.

– Vi ska ha ett möte om det nästa vecka. Det ska eventuellt komma nya restriktioner då, säger Södra Vi IF:s Mats Krantz.

Förhoppningen är att kunna arrangera KM genom att åskådare får visa upp sina vaccinpass, förutsatt att det inte kommer några andra direktiv.

– Det är svårt... Vi hoppas givetvis kunna ha det i någon form, men det är ingen idé att köra om vi exempelvis bara får ta in 100 åskådare i hallen. Det hade i så fall varit för spelarnas skull, men ekonomiskt hade det inte varit bra. Vi har utgifter med domare, lokal och allt möjligt, menar Krantz. 

KM-turneringen lockar vanligtvis storpublik och har spelats sedan 1982. Till den här upplagan är det bara sju lag som kommer till spel, om det nu blir någon turnering.

– BK Boston är ju inte med längre. Förmodligen slopar vi gruppspel och kör en enkelserie där alla får möta alla, förklarar Mats Krantz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!