Vilket lag vinner KM? Vi tog tränarna på pulsen

Vi har tagit pulsen på tränarna för de sju lagen inför Kommunmästerskapet i Futsal. De har fått svara på följande frågor: 1) Vad har ni för målsättning? 2) Vilka lag ser du som favoriter? 3) Vilka är era nyckelspelare?

Sporten har kollat läget med de sju tränarna i lagen som ska delta i KM i helgen.

Sporten har kollat läget med de sju tränarna i lagen som ska delta i KM i helgen.

Foto: Arkiv

Futsal2024-01-04 07:00
undefined
David Henriksson, Djursdala

David Henriksson, Djursdala SK:

1) Vi har som mål att vinna varje match och gå så långt som möjligt. Vi har spelat en turnering och tränat bra och går in med en god känsla i KM.

2) IFK Tuna, Vimmerby och Gullringen är favoriter i första hand enligt mig. Frödinge får ses som en outsider.

3) Alex Karlsson har fina fötter, Albin Isaksson är stark i försvaret. Max Karlsson och Isac Thuresson har hittat ett fint samarbete.

undefined
David Lindgren, Vimmerby IF

David Lindgren, Vimmerby IF:

1) Det är klart att vi kommer att försöka prestera så bra som det bara går. Däremot har vi inte tränat så mycket futsal inför cupen.

2) Det verkar vara många lag som satsar hårt och kommer väl förberedda. Många vill dessutom slå oss. Det känns väldigt öppet på förhand.

3) Vi har en bred trupp med många spelare som passar för futsal, men Rickard Thuresson har varit med många år och har ett SM-guld på meritlistan så han blir viktig för oss.

undefined
Ola Lindblom, Gullringens GoIF

Ola Lindblom, Gullringens GoIF:

1) Vi vill såklart vinna varje match vi spelar och gå så långt som möjligt. KM är alltid en rolig turnering. 

2) Det ser riktigt jämnt ut i år... Vi och Vimmerby IF lär vara med och hugga, men jag tror att IFK Tuna och Frödinge kan bli farliga också.

3) Jag har blivit lite extra imponerad av ett av våra nyförvärv, Walid Hassan. Han är riktigt kvick och ser spännande ut.

undefined
Fredrik Ströberg, Storebro.

Fredrik Ströberg, Storebro IF:

1) Vi har inte satt något specifikt mål, men vi vill ju alltid ta oss vidare till semifinal.

2) IFK Tuna, Vimmerby och Gullringen känns väldigt starka. Frödinge kan också bli farliga.

3) Nyförvärvet Imad Khankan är en riktig måltjuv som kan bli viktig för oss. Robin Paulsson och Linus Hemmingsson har också bra kvalitéer som passar inomhus.

undefined
Lasse Gustavsson, IFK Tuna

Lasse Gustavsson, IFK Tuna:

1) Vi har inte satt någon direkt målsättning. Men självklart vill vi vara med och bråka så långt fram som det bara är möjligt. 

2) Jag ser Gullringen och Vimmerby som huvudfavoriter. Vi mötte faktiskt ett bra FBSK i lördags i Nennes Nyårscup, men de räcker inte ända fram. 

3) Anton och Martin Carlsson är nyckelspelare såklart. Vi är duktiga offensivt, men för att vi ska kunna släppa på framåt krävs det också en disciplinerad defensiv och då är en spelare som Johan Lundin viktig. 

undefined
Södra Vis tränare Peter Magnusson

Peter Magnusson, Södra Vi IF:

1) Vi ska försöka tävla i varje match. Vi har ett ganska nytt lag som slår ur underläge. 

2) Vimmerby IF är favoriter i första hand, de borde vara starka. IFK Tuna bör också nämnas. Sen får vi se om något lag kan överraska. 

3) Niklas Gunnarsson. Men det är tillökning på gång i familjen, så vi får se om han kan vara med på lördag. 

undefined
Tage Falk FBSK

Tage Falk, Frödinge:

1) Vi har inte något uttalat mål, men kommer till KM med en bra känsla i truppen. Det gick ju bra för oss i Nennes Nyårscup under helgen som var.

2) I år tror jag starkt på Vimmerby. De kanske inte lägger ned så stor tid och kraft på futsalen, men det ska märkas att de är någon nivå högre upp än övriga. IFK Tuna är också bra och spelar rolig fotboll. 

3) Sigge Blomberg är fantastiskt duktig med en otrolig teknik inomhus. Alex Gunnarsson är bra på att styra spelet från "pointen". Robert Nilsson i mål måste såklart också nämnas, han blir viktig. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!