Wow, vilken superrysare! • Cupens tio bästa lirare

Då var det klart. Första upplagan av KM i futsal i Kinda spelades under lördagen. Turneringen bjöd på massor av läckra mål, jämna matcher och fina prestationer. Kisa vann turneringen. Här har vi plockat ut de bästa spelarna i cupen

David Lund och Yasin Aden var två av cupens allra bästa spelare.

David Lund och Yasin Aden var två av cupens allra bästa spelare.

Foto: Torbjörn Allvin

Futsal2023-12-30 19:21

10 stjärnor: Daniel Rambin, Rimforsa A

Skräll? Nej, inte alls. Alla förstod att traktens kanske bäste spelare skulle dominera även i KM. "Rambo" är så stark i kroppen och så smart. Och så har vi avsluten – och passningarna. Hade ett superbra kombinationsspel med Khalid Adan Haji.

9 stjärnor: Khalid Adan Haji, Rimforsa A

Fantastisk turnering av den tekniske talangen som hade ett otroligt bra samspel med radarpartnern Daniel Rambin. De hade ett samarbete som ibland tog andan ur oss. Haji har en spännande framtid framför sig. 

8 stjärnor: Yasin Aden, Kisa

Briljerade med sina kvicka kroppsfinter. Hade show i en del matcher där bollen satt som klistrad vid hans fötter. Kisaspelaren var mycket, mycket bra. Inte minst då i finalen. 

7 stjärnor: Harun Ali, Rimforsa A

Harun Ali imponerade stort med sin bollbegåvning, sina flinka fötter och sitt fina spelsinne. Satte bland annat tre mål mot Rimforsa B.

6 stjärnor: Munir Omar Farazj, Kisa

Fick ut all sin höga potential i finalrysaren mot Rimforsa. Han styrde och ställde tillsammans med Yasin Aden och var stört omöjlig att ta bollen ifrån. Fick också avgöra finalen i förlängningen när han prickade in sin egen stolpretur i nät.

5 stjärnor: Markus Karlsson, Hägerstad 

Innebandystjärnan visade stora kvaliteter även i futsal. Berättade att han inte spelat futsal på tio år. Det märktes inte. Var kanske coolast och lugnast av alla i turneringen när han hade boll. Så klok, så trygg och med en fantastisk spelförståelse.

4 stjärnor: Kevin Gaines, Kisa

Tillbaka i KBK och gjorde ingen besviken. Var stark i bollmottagningen, bra med bollen och gjorde många mål. Var en av Kisas allra bästa. 

3 stjärnor: Adam Strangnefelt, Rimforsa A

En av många bra spelare i RIF. Har en kanonsäsong bakom sig i division fyra-fotbollen. Är lika vass i futsal. Har ett steg som kanske ingen annan i trakten, han närmast flyter fram. Kombinerar det med bra teknik och bra blick.

2 stjärnor: Arvid Borell, Hägerstad

Kanske borde ligga högre upp på den här listan, men vi landar i två stjärnor. Dominerade stort i Hägerstad tillsammans med Markus Karlsson. Säker med bollen och bra målskytt.

1 stjärna: David Lund, Rimforsa A

Det såg vi inte riktigt komma. Men oj vad bra Rimforsa backklippa var i en offensiv roll i futsal. Var ett ständigt hot framåt, tung och resolut och skapade en mängd farligheter.

Arvid Borell gjorde en bra turnering för Hägerstad.
Arvid Borell gjorde en bra turnering för Hägerstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!