Wow, vilken turnering • Här är cupens tio bästa spelare

Vimmerby IF mot IFK Tuna i KM-final. Och storseger för VIF. Känner ni igen det? Just det. Samma visa upprepade sig i finalen 2024, precis som 2023. Här har vi listat turneringens tio bästa spelare enligt oss. Om det var svårt? Ja, gissa. Urvalet var stort och många spelare gjorde det riktigt, riktigt bra. Vi tvingades helt sonika plocka bort några av dem som vi anser egentligen borde platsa här. Är det tio spelare, så är det tio.

Rickard Thuresson var glödhet för VIF.

Rickard Thuresson var glödhet för VIF.

Foto: Magnus Strömsten

Futsal2024-01-06 19:02
undefined
Rickard Thuresson var glödhet för VIF.

10 stjärnor: Rickard Thuresson, Vimmerby

Kungen av KM – ännu en gång. Såklart. Rickard Thuresson visade med eftertryck att det är han som är bäst i den prestigestinna turneringen i Vimmerby. Inför cupen gjorde vi en sammanställning av alla målskyttar under 2000-talet. Den toppade Vimmerbyikonen stort med 31 gjorda mål. Nu fyllde han på ytterligare sex, blev skyttekung och var bra i alla delar i spelet. Dessutom...dessutom, avgjorde han både semifinalen och finalen. Snacka om att ha en viktig och betydande roll.  

9 stjärnor: Alexander Svartz, Gullringen

Ännu en rutinerad herre som kliver in högt på den här listan. Under Tv-sändningen berömde vi Gullringens backklippa otaliga gånger, med all rätt. Imponerade stort med sitt otroligt säkra passningsspel, sitt närkampsspel och på det sätt han drev på sitt lag och låg rätt i position. Satte nästan inte en fot fel under hela turneringen. 

undefined
Gustavo Borges firar sitt ledningmål för Gullringen mot Södra Vi.

8 stjärnor: Gustavo Borges, Gullringen

Inledde cupen på ett fantastiskt sätt. Det gick nästan inte att stoppa honom då. Han briljerade med sin ypperliga teknik, sin brasseteknik. Hittade också smarta lösningar och var ständigt ett hot offensivt för sin nya klubb Gullringen. Mattades något i slutet av turneringen, men höll också då mycket hög klass. En härlig bollspelare att titta på och man verkligen ser hur han gillar att spela futsal. 

7 stjärnor: Filip Fungmark, IFK Tuna

Toppklass på Venakillen med den totala bollkontrollen och den fina blicken för spelet. Kom i princip aldrig under tidspress, trots hård uppvaktning emellanåt. Stod för många läckra passningar och var väldigt, väldigt duktig. Hittar bra lösningar på det mesta och har den där låga tyngdpunkten som så många bra spelare har. 

undefined
Filip Fungmark var vass för IFK Tuna.

6 stjärnor: Petter Gustafsson, Gullringen

Ett insläppt i premiärmatchen mot Tuna. Sen..., då jäklar. Då var Petter rena väggen. Tog allt, tajmade sina utrusningar på allra bästa sätt, var pigg och alert – trots att han fortfarande hämmas av den där knäskadan. Var turneringens bäste målvakt. Han höll nollan i fem raka matcher innan han tvingades kapitulera i slutminuten av förlängningen mot VIF. 

5 stjärnor: Haris Dreco, Vimmerby

Var trygg i sin roll som point och speluppläggare längst bak i Vimmerbys bakre led. Bolltrygg turneringen igenom och spred ett lugn till hela laget med sin förmåga att värdera rätt i passningarna. Passar perfekt i futsal med sin teknik. 

undefined
Oskar Eriksson imponerade i IFK Tuna.

4 stjärnor: Oskar Eriksson, IFK Tuna

Möjligtvis att erfarne Oskar Eriksson borde platsa högre upp på den här listan, men vi landar i fyra stjärnor. Att han hamnar i det här fina sällskapet är dock ingen överraskning alls. Ni som sett honom lira futsal vet vilken hög kapacitet Eriksson besitter. Har också ett stort lugn i sig och förnämlig i uppspelsfasen. 

3 stjärnor: Isack Thuresson, Djursdala

Gick en kamp med släktingen Rickard Thuresson om skytteligatiteln. Hyllades innan av DSK för sin höga nivå i futsal. "Isse" gjorde sannerligen ingen besviken. DSK som lag gjorde det riktigt bra och var så nära att nå en historisk final. Bäst av dem alla var fyramålsskytten Isack Thuresson, som är en erkänt skicklig bollmottagare och avslutare. Hans tredje mål var bland annat en rökare i nättaket, med "fel"fot!

undefined
Isac Thuresson bjöd på mål för Djursdala.

2 stjärnor: Karlo Goranci, Gullringen

På tal om att vara bolltrygg! Goranci såg vältränad ut och var i bra slag i KM. Hittade ett fint kombinationsspel med "lekkamraten" Gustavo Borges. Den duon kan bli svårstoppad i seriespelet. Och precis som i fallet med just Borges. Karlo är alltid sevärd och kul att se på en fotbollsplan, även i det här fallet med futsal. 

1 stjärna: Sigge Blomberg, Frödinge/Brantestad

När vi skulle hitta en profil i FBSK inför cupen valde vi Sigge Blomberg. Ni som såg KM förstår varför. Hittade ett mycket bra spel tillsammans med Dick Johansson och var svår att fånga in för motståndarna. Har en suverän teknik och är avig och snabb i sina kroppsfinter. FBSK som lag gjorde för övrigt en av sina bästa turneringar någonsin.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!