Galen tävlingshelg för VMS-föraren

Ingen växellåda och ingen sömn. Sämsta möjliga uppladdning ledde till seger för Christian Karlsson i Riksmästerskapen i Rallycross. "Man fick lite betalt för att man jobbat som en galning hela natten", säger VMS-föraren.

14 maj 2019 12:30

Den första deltävlingen av Riksmästerskapen i Rallycross kördes i Haninge i helgen. Vimmerby MS representerades av Christian Karlsson och Tom Nilsson. Bäst gick det för Karlsson, som vann hela kalaset.

– Jag fattar inte riktigt vad som hände egentligen. Det var bara glädje och lättnad efter allt strul som varit innan, säger Christian Karlsson.

Vi tar det från början. I förra helgens Supercup i Arvika rasade växellådan för Karlsson redan vid första start. VMS-föraren kom inte en meter i sin folkvagn.

Där började en kamp mot klockan för att få bilen i ordning till tävlingarna i Haninge, som kördes på lördagen.

– Jag hämtade växellådan i Jönköping vid klockan ett på fredagsnatten. Jag mötte upp en person från Malmö som hade renoverat den. Bilen var färdig klockan fem på morgonen. Jag sov 20 minuter innan det var dags att åka till Haninge.

Tävlingen, där det främst handlar om att få en bra tid, började helt okej för Karlsson. Han hade femte tid i de två första kvalheaten och sjunde tid i det tredje. Det räckte till fjärde tid totalt och en semifinal-start i främsta ledet.

– När jag hade kommit till semi tänkte jag att jag får ta det som ett test. Efter Arvika hade jag inte ens hunnit provköra bilen efter att motorn gjordes i ordning.

Och vilket lyckat test det blev. Christian Karlsson tog starten och vann semifinalen. När det sedan var dags för final blev VMS-föraren lite för ivrig, till en början.

– Jag hade för mycket gas i starten. Jag var tvåa iväg men lyckades komma förbi i första kurvan. Sen ledde jag hela vägen till målet. Då fick man lite betalt för att man jobbat som en galning hela natten.

Christian Karlsson började med rallycross förra säsongen efter att ha kört folkrace i många år. Helgens seger var hans första i disciplinen och känns förstås extra skön med tanke på allt strul inför tävlingen.

– Det var tvära kast. Från fiasko till succé. Det är bra att det är tre veckor till nästa tävling, så att jag får hämta andan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson