Tjustfejden både folkfest och tävling

Årets Tjustfejden var det 39 i ordningen. Här blandas både tävling och motion.

Agnes Lindsköld är med för första gången och passar på att ta en liten paus i Knuttorp hos Vivi Karlsson. En bulle blev det i farten också.

Agnes Lindsköld är med för första gången och passar på att ta en liten paus i Knuttorp hos Vivi Karlsson. En bulle blev det i farten också.

Foto: Anna Persdotter

Gamleby2019-03-31 16:26

Loppet lockar alla sorter, både de som vill springa fort och de som bara vill ta en promenad med fika. Snabbast runt 12-kilometersrundan var Olle Bergström från Västervik på 43,25, tätt följd av Aron Östangård från Gamleby OK på 43,59.

En som satsar på fart är Tuva Östangård, som springer sex-kilometersrundan, och kommer långt före alla andra till station Knuttorp, där representanter från arrangerande Lions är redo med vätskepåfyllning och fika.

– Jag brukar springa orientering, berättar Tuva lite andfått.

Hon har just avverkat tre kilometer på ungefär en kvart och nu har hon lika långt tillbaka till mål.

Både de som springer det långa loppet, på 12 kilometer, och de som väljer halvan på sex kilometer kommer till Knuttorp. Här står Karl-Göran och Vivi Karlsson, tillsammans med Leif och Helena Djerv.

– Vi brukar vara här varje år. Det är kul när de kommer hit, stannar upp och pratar lite, säger Vivi.

Snart börjar löparna från det långa loppet dundra in. De har förstås inte tid för att stanna och fika, utan får lite vatten i farten.

Tjustfejdsgeneralen Yngvar Skogh berättar att det var omkring 120 som deltagit i loppet.

– Men det var 24 som vi tog tid på, och bara på den långa sträckan, säger han.

Tanken med Tjustfejden är att den ska vara för alla, något som hela familjer kan vara med på, och det är det verkligen. Det kommer deltagare med barnvagnar och hundar. En liten pojke på cykel tillsammans med sin springande pappa.

– 120 deltagare är hyfsat, men vi skulle förstås önska att det var fler som kom och var med, säger Yngvar Skogh.

Det något ostadiga vädret fick säkert en del att välja att stanna hemma. Från solsken och kall blåst, till hagelskur, till solsken och sedan regn. Några lättklädda löpare snabbade på stegen för att få upp värmen i kylan och blåsten.

Två trevliga troll spexade för barnen.
Två trevliga troll spexade för barnen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!