Det är fortsatt Kallinge/Ronneby som toppar serien.

Ishockey2019-01-16 21:32

Vimmerby gjorde en stark insats mot Troja/Ljungby – och tog tre viktiga poäng. Här är en sammanställning av de övriga matcherna:

Tranås–Grums 2–3

En sensationell seger för jumbon. Grums tog ledningen med 2–0 i den första perioden. Sedan släppte de aldrig greppet. Hemmalaget reducerade till 2–3 med drygt sju minuter kvar, men kom inte närmare än så. Det var Tranås första nollpoängare i Allettan. Skottstatistik: 38–18.

KRIF–Huddinge 5–4

Ny seger för tabellettan. Huddinge ledde två gånger, efter bland annat ett mål av förre VH-spelaren Björn Jonason. Men KRIF vände på matchen tack vare två snabba mål i mitten av den andra perioden. I slutet gjorde Jonason sitt andra mål för kvällen.

Mariestad–Hanhals 6–4

Efter tisdagens tränarbyte tog Mariestad en viktig seger och klättrade i tabellen. Tre hemmamål i den andra perioden blev avgörande. Martin Pärna, som lämnade Vimmerby efter grundserien, saknades på grund av sjukdom. Det återstår att se om han hinner bli frisk till helgens match mot sin gamla klubb.

Visby–Kristianstad 1–2

Det var oavgjort efter ordinarie tid. Inte heller förlängningen kunde skilja lagen åt. I straffläggningen fick publiken se tio missar – innan Fredrik Lindblom fixade bonuspoängen till Kristianstad.