"Ger utrymme för andra att kliva fram"

Nyckelspelaren Alfons Sampsted har lämnat för Island och utan den viktige mittbacken ska Sylvia ta sig an hösten, med start mot Karlslund under lördagen.

2 augusti 2019 13:49

– Klart att Alfons har betytt mycket för oss, men det här ger utrymme för att andra att kliva fram och utvecklas, säger Sylvias tränare Kim Hellberg inför omstarten i division 1-fotbollen där Sylvia är nia i tabellen.

Som Sporten berättade tidigare i veckan har Alfons Sampsted återvänt till Island och moderklubben Breidablik, dit han lånas ut av IFK Norrköping/Sylvia under resten av säsongen.

– Född 1998, ändå en av våra mest rutinerade och han har spelat alla seriematcher för oss under vårsäsongen, säger Kim Hellberg om islänningen.

Med Sampsted på Island kommer Theo Rask att få chansen som mittback i omstarten mot Karlslund på Östgötaporten.

Hur är läget annars i truppen?

– Bara bra. Det är Kristoffer (Khazeni) som fortfarande inte är aktuell för spel efter sin skada, men annars ska alla vara tillgängliga.

Antonios Bahdke har varit iväg på ett läger med Syriens U23-landslag i Krasnodar, men kom tillbaka i veckan och har tränat de senaste passen.

– Kul för honom att få chansen att komma iväg och han har sett stark ut på träningarna, säger Kim Hellberg.

Mot Karlslund har Sylvia revansch att kräva efter premiärförlusten i våras (1–3).

– Fortsätter vi som vi avslutade vårsäsongen ska vi ha alla chanser att vinna en sån här match. Vi har spelat riktigt bra fotboll och målet är självklart att fortsätta tro på vår idé och bli ännu bättre under hösten, säger Sylvia-tränaren.

Ni kan följa Sylvias match mot Karlslund (klockan 16 lördag) på NT.se, Folkbladet.se och Klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus