Gerrard nöjd med Helander

Filip Helander har klarat av sin debut i Glasgow Rangers – och det med beröm från tränaren Steven Gerrard.

22 juli 2019 00:08

Den svenske landslagsbacken anslöt från Bologna för drygt en vecka sedan och skrev på ett fyraårskontrakt med Rangers. På söndagen fick den 26-årige mittbacken hoppa in i halvtid när den skotska klubben mötte Blackburn i en träningsmatch.

Rangers hade tagit ledningen i den första halvleken via ett nickmål från Jermain Defoe – men med Filip Helander på planen kvitterade Lewis Travis för det engelska Championship-laget med 25 minuter kvar att spela.

Detta var dock inget som det svenska nyförvärvet ska lastas för, enligt Steven Gerrard som tog över som ny tränare förra året.

Jag är nöjd med Filip. Han kom in i ett svårt läge då vi gjort många byten. Rytmen i matchen rubbades en aning när han kom in, men jag tycker ändå att han gjorde bra ifrån sig, säger den 39-årige Liverpoolikonen till Scotland Herald.
Jag tycker att han hanterade sin debut ganska bra. Men han är fortfarande tre veckor efter de andra spelarna (i försäsongsträningen) så vi kommer fortsätta att jobba med honom och när han är tillräckligt tränad och redo så kommer han att ha lärt sig vår filosofi och hur vi vill spela.

Mötet med Blackburn var ett genrep inför torsdagens Europa League-kval då Rangers möter Progrès Niederkorn från Luxemburg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pelle Strandman/TT