Glädjen total i Tuna: "Helt underbart"

Det var vilda glädjescener i Tunalägret efter andra raka derbysegern. 5–1 hemma mot Gullringen betyder att IFK tar klivet upp ur bottenträsket. "Fantastiskt skönt att få en seger till", säger tränaren Mattias Gustavsson.

5 juni 2019 21:53

Det var onekligen IFK Tunas kväll på Tunhamra. Trots att resultattavlan visade 1–1 i halvtid rådde det inget tvivel om att hemmalaget ville mest – och spelade bäst.

I den andra halvleken lossnade också målskyttet. Tuna tog en övertygande 5–1-seger inför 383 jublande personer i hemmapubliken.

– Helt underbart. Fantastiskt skönt att få en seger till. Jag är imponerad av laget och sättet de tar jobbet för varandra. Jag finner knappt ord. Det var den skönaste segern på länge, säger Mattias Gustavsson, tränare i IFK Tuna.

Hemmatränaren kände att inställningen från Tunas spelare var snäppet vassare än Gullringens från start.

– Inställningen var underbar. Det var likadant sist mot HFK. Vi spelar för varandra, säger Mattias Gustavsson.

Anton Carlsson satte 4–1 med ett långskott från halva planen. Bollen seglade i en hög båge över MarcinMuszka i Gullringens mål. Så här beskriver Carlsson sitt drömmål:

– Jag såg bara att han var långt ut. Och jag kände mig trött efter att ha sprungit hela matchen, så jag drog till.

Han säger att laget hade bestämt sig för att det bara var seger som gällde.

– Vi sa det innan matchen, att vi måste ta dem. På hemmaplan också, med mycket folk. Det var riktigt gött, säger Anton Carlsson, som tycker Tuna var det bättre laget rakt igenom.

– Det är näst intill en överkörning faktiskt. Vi kunde gjort tre mål till om vi bara hade satt lägena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Axelsson