13-åring vann Sommarslaget överlägset

Det blev en överlägsen seger i årets upplaga av Sommarslaget. Blott 13-årige Arvid Nordborg från Lidingö GK imponerade stort och vann med hela sex slags marginal före tvåan Joacim Hedblad. – Det gick verkligen superbra, särskilt på kvaldagen, säger en strålande glad Arvid Nordborg till vår tidning.

Arvid Nordborg briljerade när han vann Sommarslaget med sex slags marginal.

Arvid Nordborg briljerade när han vann Sommarslaget med sex slags marginal.

Foto: Mikael Kindman

Golf2016-07-18 13:00

Med 66 slag var han hela sex under par i kvalet. Under finaldagen gick det något sämre, men han var ändå ett under banans par med 71.

– I kvalet fungerade allt. Utslagen, de långa inspelen, de kortare chipparna – men framförallt puttarna, jag sänkte väldigt många långputtar, säger han.

Jodå. Ni som såg honom under Sommarslaget kunde inte undgå att imponeras. Bland de 400 startande var han verkligen den som stack ut mest.

Stack ut mest

Han har ett spel i sig som oerhört få 13-åringar har. Han har ändå bara hållit på med golf i fyra-fem år och kan absolut vara en storspelare i vardande. Han satsar också hårt på sin golf.

– Min morfar (Bengt Nylander) har ett sommarhus här nere i Västervik, så jag har spelat en del på banan tidigare. Jag gillar den verkligen, den är ganska lättspelad.

Jämnt i B-klassen

B-klassen var mycket jämnare än A-klassen och vanns av hemmaspelaren Magnus Liljedahl på samma score, 140, som tvåan Niklas Hultgren.

– Det avgjordes på sista hålet då jag fick i en birdie, säger Liljedahl.

– Men jag hade egentligen ingen koll på att jag låg så bra till och hade chans att vinna. Jag fokuserade bara på min egen runda.

I kvalet noterade han 68 och under finaldagen 72.

– Det var lite motigare i finalen, men jag lyckades ändå att hålla ihop spelet och jag hade inga katastrofhål, säger han.

– Jag är lite förvånad över att jag vann. Jag har hållit uppe med golfen i åtta år och när jag spelade ihop med min nioårige grabb på Öland för några veckor sedan så gick det fruktansvärt dåligt.

– Grabben sa, ”pappa du kommer inte ha en chans i Sommarslaget”. Så skönt att han fick fel, skrattar Liljedahl.

C-klassen vanns av 14-årige Mattias Olsson. I poängbogeyn noterade han 87, ett bättre än tvåan Oliver Eriksson.

– Jag är i Sverige hos min pappa en månad om året och då är jag ofta här på banan på Ekhagen, som jag gillar skarpt. Min mamma bor i Belgien och där bor jag resten av året, säger Mattias på sin perfekta franska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!