2 000 golfare kommer till Östergötland

Östergötland står som värd för SM i golf under en vecka i juli nästa år. 12 av länets golfbanor kommer under tiden 2 - 10 juli att arrangera SM-tävling för singelspel i olika åldersklasser samt för parspel i äkta makar. För länets golfklubbar innebär det en unik möjlighet att visa upp sina fina golfanläggningar och för turistnäringen en chans till en ny kundgrupp.

Golf2015-09-05 09:04


Erfarenheterna från andra distrikt, där golf-SM spelats, visar på ett bra uppsving i turistverksamheten.

I år spelades SM i Västergötland och den utvärdering som nu presenterats pekar övergripande på att alla deltagande klubbar anser SM som en stor framgång och bra investering för framtiden. I Östergötland arbetar sedan en tid tillbaka en projektgrupp inom Östergötlands Golfförbund (ÖGF) med förberedelserna inför 2016 års SM-spel. Ordförande i ÖGF är Jan Ställborn.

- För Östergötlands del innebär det naturligtvis ett erkännande, att vi har golfanläggningar som klarar av att ta hand om ett SM-arrangemang, och att under en vecka i juli få ta emot cirka 2 000 golfare. Detta ställer stora krav och bra logistik i administrationen. Många av våra klubbar i länet har ju stor vana i att anordna stora tävlingar som till exempel Landeryd, vilken nyligen hade Nordea Tour med den svenska eliten och Linköpings golfklubb har ju haft Annika Sörenstams internationella tävling för något år sedan, så jag tror inte det skall bli några problem med att anordna SM. Naturligtvis behövs det ordentliga förberedelser och det är därför vi sedan ett par månader tillbaka har börjat jobba i en projektgrupp där deltagarna har olika ansvarsområden, säger Jan Ställborn, som med tillförsikt ser fram emot nästa års SM-tävlingar i Östergötland. Ansvarig för SM-veckan i Östergötland är Landeryds förre klubbchef, Björn Gutavsson.

Läs mer i lördagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!