560 000 kronor back för Tobo GK

Kenneth "Hajen" Johansson är ny ordförande i Tobo GK. Han står knappast inför en lätt uppgift. Klubben gick 560 000 kronor back ifjol. Nu väntar nedskärningnar. - Den nya styrelsen blickar framåt, säger Johansson.

Golf2013-03-06 07:54

I söndags valde Tobo GK en ny styrelse. Av de nio invalda är hela sex nya namn. Kenneth Johansson var tidigare ledamot men tar nu klivet upp som ordförande.
- Vi hade ett antal bra namn som tackade nej och när jag fick frågan kände jag att vi får köra på det. Det känns både spännande och kravfullt och viktigt. Jag är inte rädd för det hårda arbetet, men det kommer att bli tufft.

Kan bli plusresultat
Styrelsen har en svår utmaning framför sig. Klubben måste vända på den ekonomiska utvecklingen. Ifjol blev det ett minusresultat på drygt en halv miljon kronor.
- Förlusten ifjol beror på efterföljande och olika problem under tio års tid. Det är skulder som man skjutit framför sig, men som nu har justerats. Därför blev det ett sådant minusresultat. Vi har skurit kostnader, men det har inte räckt.
- Vi gjorde ett nollresultat, men avskrivningar gör att vi går en halv miljon back. Så har det varit under de senaste fem-sex åren.
 Tobo GK har en skuld på ett par miljoner kronor, men har också stora tillgångar i själva golfbanan och maskinparken.
- Skulden är inga problem och vi amorterar rätt mycket varje år. Man kan säga att läget är allvarligt men stabilt. Under de senaste tio åren har vi gått runt precis och vi får aldrig några pengar över till att göra de investeringar som krävs inför framtiden.
Är det risk för konkurs?
- Nej. Man ska aldrig säga aldrig, men det känns som att vi är på rätt väg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!