Åberg avslutar succéår – sedan väntar caddiebyte

Ludvig Åberg tävlar med Madelene Sagström den här veckan. Arkivbild.
Ludvig Åberg tävlar med Madelene Sagström den här veckan. Arkivbild.

När Ludvig Åberg avslutar sitt sensationella succéår gör han det i par med Madelene Sagström. Svenskduon är fyra slag från täten i mixedtävlingen i Naples, Florida.

Golf 8 december 2023 22:20

Den nya mixedtävlingen har samlat några av världens bästa spelare på dam- och herrsidan – och efter den första av tre rundor har Åberg och Sagström en del jobb kvar att göra.

Golf såg ut som en enkel sport under den första rundan, där spelformen var scramble. Båda spelarna får då slå ut på varje hål, väljer sedan den bäst placerade bollen och slår båda därifrån – och så vidare tills bollen är i hål.

I vanligt singelspel är det en nästan ouppnåelig drömgräns att ta sig under 60 slag, men nu lyckades fler än hälften av de 16 deltagande paren med den bedriften. Bäst var Nelly Korda och Tony Finau på 56 slag, medan Åberg och Sagström landade på 60 och en tiondeplats inför helgen.

Spelet fortsätter då med foursome (lördag) och "modifierad bästboll" (söndag).

Åberg och Sagström förenas av att de har samma tränare i Hans Larsson. Under sitt första halvår som proffs har Åberg också haft Sagströms pojkvän Jack Clarke som caddie.

Men inför mixedtävlingen i Florida meddelade 24-åringen att samarbetet med engelsmannen snart är över.

– Jag kommer göra lite förändringar, det kommer jag göra. Men jag tycker de här senaste sex månaderna har varit extremt roliga och jag har haft många erfarenheter jag inte trodde jag skulle ha. Jag kommer leta efter en ny caddie efter nyår, sade Åberg enligt Aftonbladet.

Senare i december åker Åberg hem till Sverige för att fira jul. Det blågula stjärnskottet inleder därefter nästa års tävlande på Hawaii, första veckan i januari.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa