Åberg tog första PGA-segern – miljonregn väntar

Ludvig Åberg tog karriärens första PGA-seger i Georgia i USA. Nu väntar miljonregn över svenske golfstjärnan. –Det är sådant man drömmer om när man är ett barn, säger 24-åringen i Discoverys sändning.

Åberg tog första PGA-segern.

Åberg tog första PGA-segern.

Foto: ALEX SLITZ/AFP/TT

Golf2023-11-19 21:58

Svensken har imponerat hela helgen och ledde inför söndagens avslutande runda.

Efter lördagens tredje runda sade Åberg att han försöker hålla huvudet kallt, och att det är "mycket kvar".

Åberg lyckades hålla huvudet kallt, var avslappnad och kunde säkra segern i PGA-tourtävlingen – hans första i karriären. 24-åringen, som har stått för den ena fina prestationen efter den andra under hans debutår som proffs, har en seger den här säsongen, och den kom i Europatourtävlingen i Schweiz.

Ludvig Åberg fick en smakstart med fem birdies på de nio första hålen. Svensken gick den sista rundan på totalt 61 slag och nio under par. Tvåa blev kanadensaren Mackenzie Hughes, fyra slag bakom svenske golfstjärnan.

– Jag var fortfarande nervös när jag vaknade på morgonen. Det är en privilegium att vara i den här positionen. Jag är jätteglad, det är en dröm. Jag har många att tacka för. Det har varit sex månader som jag aldrig kommer glömma, säger Åberg efter segern i Discoverys sändning.

I och med segern kommer Åberg att klättra upp till topp 50 på världsrankningen, vilket garanterar spel i alla majors nästa år. Han inkasserar även 1,5 miljoner dollar i prispengar, vilket motsvarar drygt 16,5 miljoner kronor.

– Det är sporten jag älskar och kommer att älska. Att se mig själv vinna är coolt. Om du berättade det här för mig några månader tidigare hade jag nog inte hållit med dig. Jag måste nypa mig i armen, säger Ludvig Åberg.

Fakta: Ludvig Åberg

Född: 31 oktober 1999 i Eslöv.

Bor: Lubbock, Texas, USA.

Proffsdebut: I juni i år.

Världsrankning: 53:a (klättrar i och med segern upp till topp 50, vilket garanterar spel i alla majors nästa år).

Främsta meriter: Avslutade amatörkarriären som världsetta. Har under helgen säkrat karriärens första PGA-seger. Åberg har även spelat på Europatouren, där han vann i Schweiz i början av september, och var också med i Europas vinnande Ryder Cup-lag i Rom.

Aktuell: Segrare i PGA-tourtävlingen i Georgia, USA.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om