Ingen seriegolf för Tobo i år: "Var inte anmälda"

Förra veckan var det meningen att Tobo GK skulle delta med ett lag i årets seriespel. Så blev det dock inte. "Jag har inte riktigt fått klarhet i vad som gick snett, men vi var inte anmälda", säger Magnus Hultgren som är Pro på Tobo GK.

Tobo GK fick inte delta i årets seriespel.

Tobo GK fick inte delta i årets seriespel.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2023-07-26 07:00

Seriespelet i golf avgörs under två dagar i mitten av juli varje år. Tobo GK har tidigare stått som arrangör för den här typen av tävling och hävdat sig väl genom åren. Förra året klarade laget inte att hänga kvar i division ett utan åkte ned i tvåan som är den lägsta nivån.

Förra veckan var det meningen att laget skulle delta i deltävlingen som spelades på Lagans GK i Ljungby. Spelarna var till och med på plats och hade påbörjat inspelet. Kort inpå tävlingen uppdagades det dock att Tobo inte fanns med bland de anmälda lagen.

– Det är väldigt tråkigt att det blev så här. Jag har inte lyckats fått klarhet i exakt vad som hänt, men i slutändan faller det på mig och det känns inte bra, säger Magnus Hultgren och fortsätter:

undefined
Magnus Hultgren på Tobo GK.

– Samtidigt tycker jag att man från Smålands Golfförbund borde ha reagerat och kollat en extra gång med oss när vi inte fanns med bland de anmälda lagen. Det har hänt förut vet jag, men på senare tid har flera på förbundet bytt tjänster och då faller lätt sådana här saker mellan stolarna.

Hultgren tycker även att man kunde ha varit mer flexibel och hittat en lösning.

– Det är dåligt att man inte kan lösa att lägga in ett lag till och låta oss spela när den här situationen uppstår. Vi spelar ändå i lägsta divisionen och det är synd att spelarna ska bli lidande av en miss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!