Aktivister stormade British Open – spelare ingrep

Klimataktivister försökte stoppa spelet under den andra dagen av majortävlingen British Open. Fyra personer gripits, uppger BBC. Tilltaget förhindrades efter att amerikanske golfaren Billy Horschel ingripit, mitt framför ögonen på svenske Alex Norén.

Aktivister leds bort av polis.

Aktivister leds bort av polis.

Foto: David Davies/AP/TT

Golf2023-07-21 14:37

Det var vid det 17:e hålet på Royal Liverpool som aktivisterna sprang in, precis när gruppen bestående av Horschel, Norén och Kanadas Corey Conners skulle slå ut.

Aktivisterna spred orange pulver och flera personer fördes därefter bort av säkerhetspersonal.

Dessförinnan ska Billy Horschel ha ingripit på egen hand mot en av aktivisterna.

Gräset rengjordes med hjälp av lövblåsare innan spelet kunde återupptas. Samtliga spelare i trebollen lyckades göra par på korthålet.

"En demonstrant omhändertogs snabbt vid det 17:e hålet och är en av fyra personer som gripits. Spelet stördes inte och vi tackar funktionärerna, spelarna och åskådarna för deras vaksamhet", säger tävlingens organisatör The R&A i ett uttalande enligt BBC.

Det backas upp av Merseyside-polisen som meddelar att två män och två kvinnor har gripits.

Man har nu placerat ut en polis vid varje green.

Aktivisterna tillhör miljögruppen Just Stop Oil, som tidigare i år även stormat Wimbledon-tennisen och VM i snooker. Liknande protester har även skett i Sverige, senast under Diamond League-galan i friidrott på Stockholms stadion i början av juli då aktivister tog sig in på banan under ett häcklopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!