Årets happening på Västerviks GK

Årets stora happening på Västerviks Golfklubb börjar närma sig. Den 14-16 juli arrangeras stortävlingen Sommarslaget för tredje gången ute på Ekhagen. Det är ungefär som förra året cirka 400 golfare anmälda, berättar tävlingsgeneralen Bosse Johansson.

Dragplåster. Joakim Haeggman är en av tre världskända golfare som kommer till Västerviks GK och Sommarslaget. De andra två är Jarmo Sandelin och regerande mästaren Mats Hallberg.

Dragplåster. Joakim Haeggman är en av tre världskända golfare som kommer till Västerviks GK och Sommarslaget. De andra två är Jarmo Sandelin och regerande mästaren Mats Hallberg.

Foto:

Golf2016-07-13 14:00

Förra året vanns tävlingen av Mats Hallberg. Han finns förstås på plats även i år för att försvara sin titel och han har sällskap av två andra stora affischnamn; Jarmo Sandelin och Joakim Haeggman.

Vi tar emot efteranmälningar ända in på tävlingsdagen för vi vet av erfarenhet att många turister inte vet om att det är någon tävling när de kommer hit, säger Bosse Johansson.

Prisbord på kvarts miljon

Den 14 och 15 juli spelas kvalspelet för de strax under 400 golfare från ett 30-tal olika klubbar som är uppsatta på startlistan. Och lördagen den 16 juli är det dags för den stora finaldagen.

Vi har ett prisbord på cirka 250.000 kronor och vi ger bort en golfbil värd cirka 75.000 kronor till den som slår en hole in one på det 14:e hålet.

Tre olika klasser

Tävlingen spelas i tre olika klasser, tre olika handicapgrupper. A-klassen är för spelare med plus 5 till minus 9,9 (slaggolf), B-klassen är för spelare med minus 10 till minus 19,9(slaggolf) och C-klassen är för spelare med minus 20 till minus 36 (poängbogey).

30 procent av startfältet i respektive klass går till final.

Kan slå världsrekord

En kul grej är också att man kan försöka att samla ihop ett kompisgäng och sätta världsrekord i stafettgolf.

Man anmäler ett fyrmannalag och ska försöka att få bollen i hål på mindre än 34 sekunder på hål 12 (500 yards). Världsrekordet innehas just nu av några fransmän, men jag hoppas att någon kan slå det på Ekhagen nu i helgen, avslutar Bosse Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!