Björk med i tätstriden i Abu Dhabi

Rory McIlroy är långt från tätstriden, Collin Morikawa likaså. Men Alexander Björk är med och slåss i toppen i Europatourtävlingen i Abu Dhabi.

Alexander Björk spelar bra i Abu Dhabi. Arkivbild.

Alexander Björk spelar bra i Abu Dhabi. Arkivbild.

Foto: Christer Höglund/TT

Golf2022-01-21 16:13

I svåra vindar följde Björk upp sina inledande 68 slag med en 71-runda på fredagen. Det ger den 31-årige svensken en delad femteplats på fem under par inför helgens spel, två slag bakom ledande skotten Scott Jamieson.

Flera världsstjärnor finns med i startfältet. Norske Viktor Hovland delar andraplatsen, medan världstvåan Collin Morikawa och världsåttan Rory McIlroy har det desto tyngre och är tre slag över par.

Det fina startfältet gör att många rankningspoäng står på spel och Alexander Björk skulle, om han vinner, slå sig in topp 50 i världen och därmed vara högaktuell för spel i US Masters på Augusta National i april.

Men mycket golf återstår och även Kristoffer Broberg (–1), Marcus Kinhult (+2) och Henrik Stenson (+3) får försvara de blågula färgerna i helgen.

Kvalgränsen ser nämligen ut att hamna på +3, även om det inte är helt säkert då ett fåtal spelare inte han färdigspela den andra rundan på grund av mörker.

Tävlingen i Abu Dhabi är årets första på Europatouren, som från och med i år formellt har bytt namn till DP World Tour.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om