En kanonrunda räckte inte: "Byiga vindar ställde till det"

En kanonrunda på tre under par räckte inte. Storebrokillen Rasmus Rosin fick nöja sig med en 54:e plats när en deltävling på Challangetouren avgjordes på hans hemmabana Landeryds GK i helgen. "Min 68-runda var en av de bästa scorerna på fredagen", sa han.

Rasmus Rosin från Storebro deltog i helgen på Challangetouren på sin hemmabana Vesterby.

Rasmus Rosin från Storebro deltog i helgen på Challangetouren på sin hemmabana Vesterby.

Foto: Claes Nilsson

Golf2024-08-27 08:00

23-åringen från Storebro bor sedan flera år tillbaka i Linköping. I helgen som gick arrangerades en stor internationell tävling på hemmabanan Vesterby Links. Robert Rosin var en av flera Landerydsspelare som fick wild card till tävlingen och han presterade på riktigt hög nivå en av dagarna. 

– Jag spelade ganska bra redan den första dagen, men fyra bogeys förstörde rundan och jag kom in på två över par. På fredagen behövde jag prestera för att klara cutten. Då gick jag tre under par efter en bogeyfri runda. Då var jag väldigt stabil från tee till green och missade inga fairways. 

Ett bakslag på lördagens runda gav tre över par som resultat. Rosin lyfte sig ändå under söndagen då han gick runt på par.

– Banan var riktigt tuff med byiga vindar som ställde till det så jag får ändå vara nöjd med att gå på två över par totalt, sa Rosin som även fick följa klubbkamraten Jesper Sandborg i en tät slutstrid.

– Jesper och jag jobbar mycket tillsammans och känner varandra väl. Jag hann se honom spela de tre sista hålen. Han gjorde en birdie på 17:e och hotade om segern då. Till slut fick han ändå ge sig med ett slag mot vinnaren Joakim Lagergren som vann på -12.

undefined
En deltävling på Challangetouren avgjordes på Landeryds GK:s Vesterby Links i helgen.

Hur hårt satsar du på golfen annars?

– Jag har spelat hela sommaren på Nordic Golf Tour. Jag har spelat ett dussintal tävlingar och kommit på 17:e plats som bäst i år. Konkurrensen är tuff där också, men det är bara att hänga i och hoppas att det lossnar.

Om ett par veckor har för övrigt Rosin planer på att delta i kvalet till Europatouren, eller DP World Tour för första gången.

– Kvalet avgörs i tre steg. Först gäller det att ta sig vidare från en tävling på Arlanda Stad om ett par veckor. Sedan återstår ytterligare två kval i Spanien där korten till touren finns i potten. Det ska bli spännande att prova. 

Det verkar onekligen som att det inte kan bli för mycket golf för 23-åringen från Storebro. Efter fyra dagars spel i veckan som gick stod han nämligen redo på tee vid 07.30 på måndagsmorgonen igen.

– Då fick alla som har hjälpt till under tävlingen chansen att gå ut och testa på banan och se hur tuff den kan vara. Jag tog mig runt på par idag också faktiskt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!