Finalklart i Swepress-golfen

Idag avgörs finalen i Swepressgolfen på Västerviks GK. Efter måndagens och tisdagens kvalspel har några favoriter utkristalliserat sig. Däribland Vimmerbykillarna Christian Johansson och Christian Widéen. - Det gick bra idag, men det känns ändå som vi har ännu mer kvar att ge, sa Christian Widéen.

Christian Widéen får en high five av sina medspelare efter en kanonrunda på 67,5 slag i par med Christian Johansson i tisdagens kvalspel av Swepress-golfen.

Christian Widéen får en high five av sina medspelare efter en kanonrunda på 67,5 slag i par med Christian Johansson i tisdagens kvalspel av Swepress-golfen.

Foto:

Golf2012-07-04 06:28


I sportvärlden har Widéen mest gjort sig känd som en hårdskjutande back i ishockey. När det gäller golf är det dock mer känslan han går på än kraften.
- Jag har spelat golf i snart exakt ett år och fastnat rejält för spelet. Jag har inga extremt långa utslag, men ganska bra känsla i inspel och närspel om jag får säga det själv, berättar Widéen som gått ner snabbt i handicap och ligger på 12,7 för dagen.
Något han tagit med sig från ishockeyn är högerfattningen.
- Det sitter så hårt i ryggmärgen att hålla klubban från det hållet. Det är kanske inte optimalt i golf eftersom jag är vänsterhänt, men det funkar bra för mig.

Mer att ge
I Swepressgolfen spelar Widéen i par med Christian Johansson som har 3,7 i handicap och en betydligt längre karriär inom golfen.
- Vi fick till en bra score idag och det är mycket Widéens förtjänst. De gånger vi fick problem var det faktiskt jag som slog ut i skogen. Totalt hade vi två dubbelbogeys, tre bogeys, tre birdies och resten par. Det gav 76 slag och 67,5 efter avdraget handicap. Det får duga, men det finns mer att ge, säger Johansson.
- Vi hade faktiskt tre puttar för birdie som inte var långt ifrån att gå i, så jag tror vi kan vässa scoren ytterligare i finalen. Särskilt med tanke på att vi kan banan lite bättre nu, fyller Widéen i.
I samma boll som de favorittippade Christians gick Tony och Susanne Wigander. Susanne avslutade med ett snyggt bunkerslag som innebar att laget gick vidare enkelt med sina 71 slag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!