Ångrar inte att han gav golfen en chans

Spela golf? Nej, det tar för mycket tid. Det tänkte Jan Praznik länge. För fyra år sedan tog han grönt kort och är numera ordförande för Vimmerby Golfklubb.

Jan Praznik har tagit över den vakanta posten som ordförande för Vimmerby GK.

Jan Praznik har tagit över den vakanta posten som ordförande för Vimmerby GK.

Foto: Magnus Strömsten

Golf2023-05-24 16:00

Sporten möter Jan Praznik på klubbens niohålsbana utanför Vimmerby. Det var hit han sökte sig för fyra år sedan när han tagit beslutet att ge golfen en chans och börja spela med en kompis.

– Jag har egentligen alltid tyckt att golf verkar kul som sport, men har skyllt på att jag inte haft tiden som krävs för att spela. Jag driver sågverket Ansgarius Svensson i Södra Vi till vardags tillsammans med familjen. Till slut gav jag golfen en chans och det har jag inte ångrat, säger Jan Praznik och fortsätter:

– Det är väldigt skönt att komma ut på banan och släppa tankarna på allt annat. Fördelen med att spela på en korthålsbana som Vimmerby GK är att man kan spela mer spontant. Det är sällan någon trängsel här och man slipper boka upp i förväg och fixa någon att spela med.

Vimmerby GK har ett 70-tal medlemmar i dagsläget och även att det är en mindre bana med nio hål så krävs mycket jobb för att hålla anläggningen i skick.

– Gunnar Nyberg gör ett fantastiskt jobb med banan. Det har varit tuffa förutsättningar med den sena våren i år, men jag tycker att han har fått till greenerna bra med tanke på det.

Vimmerby GK:s styrelse stöttar också verksamheten. Jan Praznik har varit engagerad där en tid och nyligen tackade han också ja till att ta över ordförandeposten.

– Det är alltid en utmaning att få folk att engagera sig ideellt i föreningar. Jag har varit med i styrelsen ett tag nu och kände att det var läge att gå in som ordförande eftersom posten varit vakant ett tag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!