Golfakademin satsar på konstgräs

Vimmerby Golfakademi expanderar från sex till nio hål under våren - och på de tre nya greenerna kommer det att läggas konstgräs. - Det här är framtiden, det känns mycket bra, säger Gunnar Nyberg vid Vimmerby Golfakademi.

Golf2011-03-25 07:28

Konstgräsplaner poppar upp lite överallt i fotbollsvärlden.
Nu är flera golfklubbar inne på samma linje. Först ut i vår trakt blir Vimmerby Golfakademi där även medlemmarna i Vimmerby Golfklubb huserar.
När banans tre nya hål kommer färdigställas under våren och sommaren, kommer konstgräs vara underlaget på de nya greenerna. Idag finns banor med konstgräs i bland annat Malmö, Stockholm och Västerås.

Nio med konstgräs
- Det är ett beslut som har mognat fram ett tag. Jag har varit mycket skeptiskt tidigare, men nu har det kommit fram ett konstgräsmaterial som jag har testat själv. Och det är en ren fröjd att spela på. Det finns många tyckare som tycker att banan ska vara ett med naturen, men det är konstaterat att många har ändrat sig, säger Gunnar Nyberg.
I den första etappen kommer de tre nya hålen att ha konstgräsgreener, inklusive konstgräs vid foregreen och tee.
- Målet på sikt, som jag hoppas kommer blir ganska snart, är att alla nio hålen ska ha konstgräs på green, foregreen och tee. Men allt är i sin linda, och allt är också en ekonomisk fråga, men det är inga astronomiska summor det handlar om, säger Gunnar Nyberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!