"Golfbanan blir unik i regionen"

De senaste åren har Vimmerby Golfakademi genomgått en rejäl om- och tillbyggnad. Bland annat har man satsat på konstgräs av högsta kvalitet- en satsning som enligt initiativtagaren Gunnar Nyberg gör banan helt unik i närområdet.

Tommy Ekström och Gunnar Nyberg är nöjda över den nya banan som bland annat innebär att golfsäsongen förlängs i och med det nya konstgräset.

Tommy Ekström och Gunnar Nyberg är nöjda över den nya banan som bland annat innebär att golfsäsongen förlängs i och med det nya konstgräset.

Foto:

Golf2012-05-31 06:38


För sju år sedan startade Vimmerby Golfakademi och ända sedan dess har arbetet med att utveckla banan varit igång. De sista dryga tre åren har den senaste tillbyggnaden som nu står färdig, pågått.
- Vi har byggt tre nya hål med greener av konstgräs; två par fem (långa hål) och ett par tre (korta hål), säger Gunnar Nyberg som driver golfakademin.
- Det betyder att vi nu har en bana som kan slopas vilket betyder att spelarna ska kunna höja och sänka sin spelstandard.

"Högsta kvalitét"
Ett område på sammanlagt 14 hektar inrymmer nu nio hål. Utöver konstgräset har 750 kvadratmeter upptorvat greengräs köpts in från en golfklubb i Halmstad som upphörde med sin verksamhet i höstas.
- Konstgräs i den här fina kvalitén har inte funnits tidigare. Det började tillverkas 2010 och då bestämde jag mig för att satsa på det, säger Gunnar Nyberg.
- Det innebär att vi härmed förlänger spelsäsongen avsevärt på både vår och höst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!