Golfbanorna öppnar rekordtidigt

Plocka fram bagen, putsa klubborna och ut och spela. Jodå, det är redan dags för golfpremiär. I går slog Västerviks GK upp portarna på allvar för årets säsong. Och vi pratar om en rekordtidig premiär. - För oss som älskar golf är det förstås jätteroligt att det redan går att spela, säger Peter Billberg, som driver Västerviks GK.

Förväntansfull. Peter Billberg, som driver Västerviks GK, ser fram mot en ny säsong. Banan ser redan nu i mars mycket fin ut.

Förväntansfull. Peter Billberg, som driver Västerviks GK, ser fram mot en ny säsong. Banan ser redan nu i mars mycket fin ut.

Foto:

Golf2014-03-14 07:47


Normalt brukar det dröja en bit in i april. Inte i år. Trots att det varnas för snö lite varstans i Sverige i helgen öppnar flera golfklubbar upp portarna på vid gavel. När vi besöker Västerviks GK förstår vi varför. Greenerna och fairways ser redan riktigt fina ut. Det råder full aktivitet runt om på anläggningen. Rangen fylls på med sugna golfare som svingar sina klubbor för första gången i år.
Tom Lingestad smeker iväg boll efter boll med fin känsla. Han är långt ifrån någon nybörjare, utan en av Västerviks bästa golfare.
- Det känns riktigt kul det här. Västerviks GK är en av Sveriges finaste vårbanor och det är roligt att man kan komma ut och spela redan nu.
- Känslan är att banan blir bättre och bättre och greenerna har verkligen varit kanonfina de senaste säsongerna, säger Tom Lingestad.

Satsning på fairways
Det är ingen slump. Klubben har satsat hårt på att förbättra greenerna och göra dem så bra som möjligt.
- Vi har lyckats bra med satsningen. De senaste två åren har de varit jättefina. Nu fokuserar vi på fairways och det tar minst tre år att få dem riktigt bra, säger Peter Billberg, som också driver Åtvidabergs GK.
Bland annat har det investerats i en ny bevattninganläggning för en halv miljon kronor.
Som banägare gläds han åt den rekordtidiga premiären, nästan sex veckor tidigare än normalt.
- Det ger större möjligheter för utveckling och vi som gillar att spela golf får dessutom chansen till en längre säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!