Golfklubb på väg åt rätt håll

Han har spelat fem år på Asientouren och kan smacka på ordentligt med drivern. Nye klubbchefen Peter Jakobsson vill nå långt även med Tobo GK.

Peter Jakobsson, klubbchef, och Magnus Johansson, pro, har flera idéer som ska göra Tobo GK ännu attraktivare.

Peter Jakobsson, klubbchef, och Magnus Johansson, pro, har flera idéer som ska göra Tobo GK ännu attraktivare.

Foto:

Golf2012-06-15 06:30


Förändringens vindar blåser så smått i Tobo GK. Nye klubbchefen Peter Jakobsson har visioner, liksom pron Magnus Johansson. Visioner som de vill dela med sig till medlemmarna.
- Det finns ganska mycket att göra. Vi har tagit två, tre steg, men vi vill mer än så, säger Jakobsson, som närmast kommer från ett yrkesliv inom friskvård.
Han har också en bakgrund som skicklig golfspelare, där han bland annat utbildades i USA och har också flera år bakom sig på Asientouren.
- Jag hade tre bra år i Asien, men tyvärr spelade jag två år för länge där.
Peter Jakobsson är en långtslående herre, men har faktiskt en överman på Tobo:
- Kim Wickström är otrolig. Han slår riktigt långt och är i toppskiktet i Sverige.

Hitta klubbandan
Nu har Jakobsson varit klubbchef på Tobo GK i ett drygt halvår.
Hur vill du summera det?
- Bra. Det finns en stor potential i klubben. Som sagt har vi kommit en bit på väg och man kan säga att vi har nått en nivå som är standard. Vi vill nå högre än så.
Hur ska ni nå dit?
- Det första vi har gjort är att försöka förbättra ekonomin. Den har varit näst intill i botten. Nu har styrelsen gjort ett fantastiskt jobb och har minskat utgifterna kraftigt. Nu har vi en ekonomi som är bättre än på länge. För att få en bra grund måste vi också titta på hur vi ska kunna få starka företag i trakten att engagera sig. Vi har lite olika idéer kring det. Att få igång de olika kommittéerna är också betydelsefullt.
Andra viktiga faktorer som Peter Jakobsson lyfter fram är klubbandan:
- Jag minns när jag spelade på Tobo på 80-talet, att jag då särskilt la märke till den atmosfär och anda som rådde i klubben. Det fanns en påtaglig harmoni. Återigen, vi har kommit en bit på väg, men vill vi hitta tillbaka till den känslan som fanns då.
Hur?
- Vi som jobbar i klubben vill få förtroende från medlemmarna. De ska veta att vi alltid försöker hålla vad vi lovar. Vi måste nu ut med information och kommunicera på ett bra sätt. Låt mig ge ett exempel. Om ekonomin är dålig... ja, då ska vi berätta det. En ideell förening bygger på att man får med sig medlemmarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!