Grabbarna slår ett slag för Småland

Uppland mot Vimmerby... Nja, det är bara halva sanningen. När Uppland och Småland möts i en landskapsmatch i golf för killar födda 2001 är nämligen tre av sex spelare i Smålandslaget från Vimmerby/Storebro. – Det blir häftigt att möta dem, säger Viktor Nyström.

Talangfull trio. Viktor Nyström, Vimmerby GK, Rasmus Rosin, Tobo GK och Robert Blom, Vimmerby GK, är uttagna i Smålandslaget som ska möta Uppland.

Talangfull trio. Viktor Nyström, Vimmerby GK, Rasmus Rosin, Tobo GK och Robert Blom, Vimmerby GK, är uttagna i Smålandslaget som ska möta Uppland.

Foto:

Golf2016-10-11 07:00

Vi har inte direkt varit bortskämda med att få fram riktigt talangfulla golfare i vår region.

Det verkar vara ändring på den punkten nu.

När Småland ska möta Uppland kommande helg, så är två golfare från Vimmerby GK, Viktor Nyström och Robert Blom, och en spelare med klubbtillhörighet Tobo GK, Rasmus Rosin, uttagna.

Slår långt

– Vi är med i breddelitgruppen i Småland, med 20-25 spelare. De sex bästa blev sedan uttagna att möta Uppland på Arlanda GK. Jättekul att vi är tre spelare härifrån, säger Viktor Nyström, rankad etta i Småland i sin åldersklass.

Den unga trion gör ständiga framsteg och har lågt handicap, där Nyström har lägst med 3,7.

De lägger ner massor av timmar på sitt golfspelande och är ambitiösa i sin satsning.

Finns det något som kännetecknar er tre som golfspelare?

– Ja.., det nog att vi slår ganska långt allihop. Sedan tycker jag vi har en riktigt hög högstanivå, men där alla tre också kan ha en för låg lägstanivå. Det är något vi kan förbättra.

Nyström och hans kompisar är laddade inför landskapsmatchen.

– Tydligen brukar Småland få stryk i de här matcherna mot Uppland. Men det känns som att vi ska kunna ge dem en hård match. Jag tycker vi har ett väldigt starkt lag i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!