Grant fem slag efter ledaren: "En bra score"

Den svenska favoriten i Evian Championship i golf, Linn Grant, fick en skaplig start av majortävlingen i Frankrike.

Linn Grant. Arkivbild.

Linn Grant. Arkivbild.

Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Golf2023-07-27 16:31

Hon gick runt på 69 slag, två under par, och är fem slag efter ledaren Paula Reto från Sydafrika. Det innebär att Grant ligger på en delad 19:e plats efter första rundan.

– Jag kände att jag inte riktigt hittade det i morse när jag vaknade upp, vilket inte alltid är jättedåligt, det gör att man är mer alert därute. Så bra start, stabilt. Sen kände jag att det där kom tillbaka och jag tappade lite i slutet. Ändå en bra score, bra förstadag, säger Grant efter första rundan till LPGA.

Pernilla Lindberg, som gör sin nionde start på Evian, fick en fin start på tävlingen och gick ett slag bättre än Grant, på 68 slag. Vilket ger henne en delad 15:e plats.

– Det var ingen del av spelet som direkt stack ut åt något håll, utan alla bitar var rätt stabila. Visst, jag gjorde några bogeys, men samtidigt gjorde jag många birdies, så det var en bra start på tävlingen, säger Lindberg till Viaplay och fortsätter:

– Jag vill bara fortsätta gå ut och göra samma sak. Ge mig själv mycket chanser och undvika att sätta mig i problem.

Dani Holmqvist och Johanna Gustavsson inledde med 70 slag, Madelene Sagström på 71 och Anna Nordqvist på 72.

Maja Stark och Frida Kinhult hade en tyngre förstadag. Stark gick runt på 75 slag medan Kinhult noterades för 77 slag – hela sex över par.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om