Grant floppar i genrepet – kan missa kvalgräns

Ett dåligt genrep sägs ge en lyckad premiär. Kanske något som Linn Grant kan behöva luta sig emot inför Solheim cup. Golfspelaren gick två över par första dagen i Ohio och får svårt att klara kvalgränsen.

Linn Grant. Arkivbild.

Linn Grant. Arkivbild.

Foto: Carlos Osorio/AP/TT

Golf2023-09-07 20:08

Om två veckor avgörs den prestigefyllda golfkampen mellan Europa och USA i Spanien. Med fem svenskor i Europas lag. En av dem är rookien Linn Grant.

När hon planerade sitt spelschema hade hon kanske inte Solheim cup i tankarna. För hon erkänner, inför veckans LPGA-tävling, att det hade varit skönt att vara ledig den här veckan.

– Det är första gången som jag känner att det hade varit skönt att vara hemma. Men jag får ändra lite i planen och ta det lite lugnare den här veckan så jag har energi för turneringarna som kommer, säger hon.

Kanske tog hon det alldeles för lugnt, eller var för ofokuserad, för i första rundan i tävlingen i Cincinnati gick det inget vidare. Grant inledde visserligen med två birdies på hennes tredje och fjärde hål. Men under sista nio gjorde hon en dubbelbogey och tre bogeys, förutom en birdie och tre par. Det blev 74 slag, två över par.

24-åringen gick tidigt på dagen och har en preliminär 98:e plats. Spelar hon inte upp sig under fredagen missar hon kvalgränsen för första gången i år på USA-touren.

Grant gör sin första hela säsong i USA och har gått från klarhet till klarhet med en seger och tre topp-tio-placeringar.

Betydligt bättre än Grant gick det för Linnea Ström som har en preliminär andraplats efter en 66-runda, sju under par. Kinesiskan Liu Ruixin är i tidig ledning efter en 65-rond.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om