Grant höll undan – vann i Belgien

I Sydafrika tog hon karriärens första seger. Nu har Linn Grant fått jubla på Europatouren igen. 22-åringen vann i Belgien före brittiskan Cara Gainer.

Linn Grant. Arkivbild.

Linn Grant. Arkivbild.

Foto: Rickard Nilsson/TT

Golf2022-05-29 16:29

Ledning efter första och andra rundan. När tredje drog i gång fick Linn Grant lite motstånd i kampen om segern i golfens Europatourtävlingen i Wanze.

Men avslutningen i Belgien slutade precis som tidigare: Grant var den starkaste spelaren, höll undan genom birdies på hål tio och tolv samt eagle på 14:e – och tog hand om segern.

"Jag spelade bra hela dagen men det kändes som att jag behövde något för att komma tillbaka till toppen av resultatlistan, samtidigt som jag visste att Cara spelade bra", säger hon till Europatourens webbplats.

"Jag var lite skraj men sänkte eagleputten och lyckades ta mig hela vägen fram till segern."

22-åringen slutade på 15 slag under par och allra närmast på resultattavlan var Cara Gainer på –14.

Segern är Linn Grants andra på Europatourtävlingen. Karriärens första triumf ordnade hon i Johannesburg, Sydafrika, i slutet av mars då hon var fem slag vassare än Kim Metraux från Schweiz.

I Belgien blev hon inte ensam blågul-golfare i toppen av resultatlistan. Maja Stark blev delad trea på tolv slag under par och Moa Folke delade femteplatsen på –9.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om