Grant närmar sig titeln – rysare väntar

Med en dags spel kvar på tourfinalen håller Linn Grant alltjämt undan för Maja Stark. Den svenska golfstjärnan är ett slag bättre än sin landsmaninna inför avgörandet. Nu är totalsegern nära.

Linn Grant leder inför sista dagens spel i Spanien.

Linn Grant leder inför sista dagens spel i Spanien.

Foto: Göran Söderqvist/TT

Golf2022-11-26 17:49

När bollen lämnade Maja Starks driverhuvud på det 17:e hålet i tourfinalen Costa del Sol Open såg allt så bra ut. Hon var –10, ett slag bättre än Grant, och hennes drive landade mitt i fairway.

Stark bestämde sig för att gå för greenen på par 5-hålet. Ett ödesdigert beslut. Bollen stack rakt höger och hon var tvungen att droppa. Det skulle kosta Stark två slag, ett ytterst kostsamt misstag.

Stark gör upp om totalsegern på Europatouren med Linn Grant. Hon behöver sluta högre upp i tävlingen än Grant för att ha en chans på titeln, men helt plötsligt var Stark efter igen.

Grant gjorde själv en dubbelbogey på det 12:e hålet, en mellanlång par 3, och noterades för +1 för dagen, och nio slag under par totalt. Stark är ett bakom, på –8.

Samtidigt som supersvenskorna Grant och Stark gör upp om totalsegern är det en annan svenska som har bästa utgångsläget för att vinna själva tävlingen.

Caroline Hedwall signerade för 69 slag i dag, bland annat efter en eagle på hål 16, och är –12 totalt, två slag bakom ledande schweiziskan Morgane Metraux.

Maja Stark jagar Grant i Andalusien.
Maja Stark jagar Grant i Andalusien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om