GRÖNBETE: Premiärhelg för Kinda Golfklubbs bana

Under fredagen öppnade golfbanan vid Björndal för säsongen. Dagen bjöd på ett ruggigt väder men under premiärhelgen sken solen över banorna, något som lockade många golfsugna spelare till banan.

Mikael och Tommy summerar premiären. Foto: Jonas Saint Cyr

Mikael och Tommy summerar premiären. Foto: Jonas Saint Cyr

Foto:

Golf2016-03-29 06:44


Under närmare elva års tid har Tommy Lindblom levt med golfen vid sin sida. När premiären är kommen har längtan byggts upp under den långa vintern, berättar den rutinerade golfaren.

- Det är väldigt skoj att återigen få spela, även om man är lite ringrostig. Men det är inte bara resultatet som spelar roll, golfen är ett skönt tidsfördriv och fyller en social betydelse i många golfares liv.

Mikael Johansson har fem års erfarenhet som golfare, en sport som han verkligen fattat tycke för.

- Jag önskar att jag hade börjat spela golf tidigare, för det är så roligt. Jag har väntat på den här dagen under hela vintern och när våren är här känns det skönt att gå ett varv runt banan.

Det nionde och sista hålet blir en krokig väg fram till greenen, men slutligen kan både Johansson och Lindblom sänka bollarna med varsin putt.

- Det gick bättre på de tidigare hålen... Man är som sagt lite ringrostig men jag tycker det har gått förhållandevis bra idag, säger Tommy Lindblom.


Mikael Johansson instämmer och fyller i att årets första rundor ska man se ur ett träningsperspektiv, annars blir man lätt besviken.

- Idag är det uppladdning inför den kommande säsongen och tävlingarna som väntar framöver. Det drar igång i början av april när vi åker med till Öland på en golfresa som anordnas av Kinda GK. Jag hoppas verkligen att det blir en lyckad resa likt föregående år.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Gemenskapen är en stor del av golfen. Foto: Jonas Saint Cyr
Gemenskapen är en stor del av golfen. Foto: Jonas Saint Cyr
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!