Gunnar Nyberg ska spela för Sverige

Det är få förunnat att få representera Sverige. Gunnar Nyberg från Vimmerby Golfklubb är en av dem. Med start på tisdag spelar han en mycket prestigefull tävling på Kungliga Drottningholm i Stockholm.

Gunnar Nyberg från Vimmerby Golfklubb representerar det svenska H55-landslaget i en prestigefull tävling på Kungliga Drottningholm i Stockholm. Foto: Magnus Strömsten

Gunnar Nyberg från Vimmerby Golfklubb representerar det svenska H55-landslaget i en prestigefull tävling på Kungliga Drottningholm i Stockholm. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Golf2009-07-20 06:31


Att Gunnar Nyberg har en bra säsong bakom sig har han fått ett rejält kvitto på. I dag (läs måndag) åker han nämligen till Kungliga Drottningholm för att spela in och tisdag till torsdag ska han representera det svenska H55-landslaget.
- Rankingen på seniortouren avgör om man får vara med eller inte. Det är 156 spelare med på den touren och man måste vara bland de sex bästa för att få vara med i den här tävlingen, berättar Gunnar Nyberg.
För att få fram ett resultat räknas de fyra bästa resultaten av de sex senaste tävlingarna och då ligger Gunnar Nyberg just på den så viktiga sjätteplatsen.
Det här är inte första gången som Nyberg representerar Sverige.
- Men det var ett tag sedan sist, så kan vi säga, säger Nyberg och skrattar.
Är du förvånad över att du placerat dig så bra på touren?
- Både ja och nej. Det är alltid svårt att lyckas så bra, men samtidigt är det en sådan här sak man förbereder sig för, så på det sättet är jag inte förvånad. Vår anläggning i Vimmerby har hjälpt mig väldigt mycket. Närspelet är ofantligt viktigt, man har inte skuggan av en chans om man inte är bra på det. Och just närspelet har jag alla möjligheter att träna på vid anläggningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!