Här växer tre nya hål fram

Vimmerby Golfklubb växer. Från sex till nio hål. - Här blir riktigt fint, säger Gunnar Nyberg engagerat när han visar oss de tre nya hålen som ska stå klara nästa säsong.

Golf2009-05-14 06:24

Det är inte alla kommuner som kan ståta med tre golfbanor.
Vimmerby kan.
Utöver 18 hålsbanan i Tobo finns även nio hål i Gullringen och sex i Vimmerby - som inom en snar framtid alltså blir nio hål.
Inte i år, men nästa.
- Ja, absolut. Då ska vi vara klara. Snart ska vi djupharva marken, sen ska vi ta bort mer sten och sen ska vi så. Det går i ett.

Två långa hål
- Titta här får ni se, säger Gunnar Nyberg och tar med oss på en vandring till markområdet för de tre nya hålen.
När de är klara kan Vimmerby GK inte bara erbjuda korthål, utan även två riktiga utmaningar i form av två långa hål, cirka 500 meter långa.
- Jag hade en konsulent från Svenska Golfförbundet hos mig för ett tag sedan. Han blev eld och lågor när han fick se det här. Han tyckte det var perfekt mark för att anlägga nya hål. Det var kul att höra.
Han tar oss med till det tänkta greenområdet på ett av långhålen.
- Kolla här får ni se..., säger han och gestikulerar med armarna och med ögon som glittrar. Jag ska inte ha några vanliga sandbunkrar, ånej, utan bunkrar med högt, saftigt gräs. Det blir en utmaning det.
Hur mycket pengar de tre nya hålen kommer att kosta är han fåordig om:
- Det ska vi inte prata om, men jag kan säga att jag lagt ner jäkligt mycket jobb. Det har varit många sena kvällar och nätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!