Henrik Stenson ny Ryder Cup-kapten

Golfstjärnan Henrik Stenson blir ny kapten för det europeiska Ryder Cup-laget. Det är första gången en svensk får uppdraget. "Den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in", säger Stenson i ett pressmeddelande.

Henrik Stenson. Arkivbild.

Henrik Stenson. Arkivbild.

Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Golf2022-03-15 14:12

"Ryder Cup är golf, och sport, när den är som bäst. Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten", säger svensken.

45-årige Stenson gjorde sin debut i tävlingen 2006 och var vice kapten i den senaste upplagan.

"Henrik har alla egenskaper för att vara en jättebra kapten. Han har ett otroligt imponerande golf-cv som majorvinnare, bäst i Europa två gånger och vinnare av Fedex Cup (PGA-slutspelet), och han har spelat Ryder Cup fem gånger", säger Guy Kinnings, chefen för det Europeiska Ryder Cup-laget.

Stenson valdes av en fem man stor panel bestående av de tre senaste Ryder Cup-kaptenerna – Pádraig Harrington, Thomas Bjørn och Darren Clarke – samt Keith Pelley, vd för Europatouren, och David Howell, ordförande för Europatourens tävlingskommitté.

"När jag började min professionella golfkarriär var det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legendarer som Seve Ballesteros och få bli Ryder Cup-kapten. Med den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in", säger Stenson.

Tävlingen avgörs i oktober 2023 på Marco Simone-banan i Rom, Italien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om